• PRO TV
  • Alma Cooper este câștigătoarea concursului Miss SUA 2024. Ce studii are tânăra de 22 de ani

Alma Cooper este câștigătoarea concursului Miss SUA 2024. Ce studii are tânăra de 22 de ani

Alma Cooper este câștigătoarea concursului Miss SUA 2024. Ce studii are tânăra de 22 de ani

Alma Cooper, în vârstă de 22 de ani, va reprezenta acum Statele Unite la concursul internațional Miss Univers 2024, care va avea loc în Mexic la sfârșitul acestui an.

Miss Michigan, Alma Cooper, a fost încoronată Miss SUA 2024 duminică seara la Los Angeles, învingând alte 50 de concurente. 

Cooper, în vârstă de 22 de ani, a făcut furori într-un bikini albastru cu stele, apoi într-o rochie de seară asimetrică strălucitoare. (Vezi mai multe imagini în galeria foto de mai sus.)

Alma este ofițer al armatei americane. Ea a obținut o diplomă de licență în matematică de la Academia Militară a Statelor Unite din West Point. Acum este studentă la master în statistică la Universitatea Stanford, obținând o bursă.

„Ca fiică a unui muncitor migrant, o femeie mândră de originile sale afro-latine și un ofițer al Armatei Statelor Unite, trăiesc visul american”, le-a spus ea juraților în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri în finala de duminică.

„Alți concurenți pot fi atrași de concursurile de Miss pentru a-și demonstra calitățile fizice, dar eu văd această scenă ca pe o oportunitate de a reprezenta multe fete de culoare care adesea rămân în umbră și de a-i inspira pe alții să se elibereze de prejudecăți despre cine sunt”, a mai adăugat ea.

Într-un interviu, Alma povestește de unde a venit pasiunea pentru domeniul militar. 

„Când aveam 16 ani, părinții mei mi-au oferit ocazia să particip la Summer Leaders Experience de la West Point, o tabără de o săptămână despre viața militară și academică a unui cadet. Tatăl meu a fost primul ofițer al armatei din familie și am fost încântată să-i calc pe urme, să-mi depășesc limitele fizice și să-mi perfecționez abilitățile de conducere. Din prima mea zi petrecută în campus, am știut că Academia Militară a Statelor Unite de la West Point era pentru mine, a spus ea.

Alma a crescut într-o familie obișnuită, iar părinții au învățat-o să-și croiască singură un drum în viață. 

„De la mama mea, o muncitoare migrantă de la vârsta de șase ani, am învățat să nu spun niciodată „nu pot”. Ea a concurat ca sportivă de atletism în Divizia 1, o activitate care a scos-o din sărăcie și i-a schimbat cursul vieții”.

Sursă foto: Getty Images

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni