• PRO TV
  • Cele mai tari glume virale cu “asasinul” turc de la proba de tir de la Jocurile Olimpice. Ce profesie are Yusuf Dikeç

Cele mai tari glume virale cu “asasinul” turc de la proba de tir de la Jocurile Olimpice. Ce profesie are Yusuf Dikeç

Cele mai tari glume virale cu “asasinul” turc de la proba de tir de la Jocurile Olimpice. Ce profesie are Yusuf Dikeç

Nici nu a fost nevoie să devină campion olimpic ca să ajungă senzația din acest an a Olimpiadei de la Paris. Turculk Yusuf Dikeç a fost desemnat cel mai “cool” sportiv de la Jocurile Olimpice, după ce a apărut la concursul de tir fără niciun fel de echipament special, cu mâna în buzunar și cu o atitudine ultra relaxată. Și a mai luat și argintul!

“Cumva Turcia a trimis un asasin la Jocurile Olimpice?”, este poanta care a devenit virală, făcând referire la look-ul sportivului turc, care s-a remarcat printre restul trăgătorilor super echipați.
De aici au apărut o mulțime de meme-uri cu turcul în rol principal. A devenit personaj în Pulp Fiction alături de John Travolta, personaj manga sau “asasin plătit” în benzi desenate.

Gallery

Au apărut chiar și tricouri de vânzare cu el :)

Ce profesie are, de fapt, Yusuf Dikec?

Yusuf Dikec este subofițer pensionat al Jandarmeriei Turce și membru al clubului sportiv Jandarma Gücü. Potrivit Wikipedia, în 1999, Dikeç a intrat la Școala Militară de Jandarmerie, iar după un an a absolvit cu gradul de sergent. A servit un an la Istanbul, apoi a fost mutat la Jandarma Gücü din Ankara, clubul sportiv al Jandarmeriei Turce. În 2001, a început să practice tirul sportiv. De atunci, Dikeç concurează atât în echipa națională militară, cât și în naționala sportivilor.

Yusuf Dikec a uimit cu tehnica sa de a trage cu ambii ochi deschiși

Majoritatea participanților de la proba de tir de la Jocurile Olimpice folosesc protecție auditivă și poartă ochelari specializați care blochează vederea la un ochi, astfel încât concurenții să nu fie nevoiți să-l țînă închis, iar uneori au lentile colorate pentru a reduce strălucirea.

Dikec a explicat de ce nu apelează la aceste accesorii. „Nu am avut niciodată nevoie de acel echipament. Sunt un trăgător natural. De aceea nu folosesc multe accesorii”, a spus sportivul în vârstă de 51 de ani.

„Tehnica mea de tragere este unică. Țintesc cu ambii ochi deschiși. Până și arbitrii au fost surprinși de acest lucru”, a explicat turcul.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni