• PRO TV
  • Sportivii olimpici, dezgustați de apa râului Sena: “Am simțit și am văzut lucruri la care nici nu vreau să mă gândesc!” Ce riscă să pățească

Sportivii olimpici, dezgustați de apa râului Sena: “Am simțit și am văzut lucruri la care nici nu vreau să mă gândesc!” Ce riscă să pățească

Sportivii olimpici, dezgustați de apa râului Sena: “Am simțit și am văzut lucruri la care nici nu vreau să mă gândesc!” Ce riscă să pățească

Una dintre sportivele care au înotat în Sena la Jocurile Olimpice s-a declarat dezgustată de ce a văzut și a simțit în apa râului care străbate Parisul. Și în imaginile care apar pe internet, apa nu pare deloc curată.

Organizatorii Jocurilor Olimpice au cheltuit aproximativ 1,5 miliarde de euro pentru curățarea unui râu în care înotul fusese interzis timp de 100 de ani. Însă, chiar și în aceste condiții, publicația britanica Daily Mail scrie că în luna iunie nivelul de bacterii E.coli era de 10 ori mai mare decât cel permis. În aceste condiții sportivi riscă să facă diverse boli digestive.

„În timp ce eram sub pod, am simțit și am văzut lucruri la care nu ar trebui să ne gândim prea mult,” a spus reprezentanta Belgiei în proba de triathlon Jolien Vermeylen.

​Sursa foto: GETTY IMAGES

Vermeylen a făcut parte din sportivii care au înotat 1,5 kilometri în Sena miercuri. Ulterior, proba de triatlon feminin a fost amânată după ce testele au arătat că Sena nu era suficient de curată pentru a se înota în ea.
„Sena a fost murdară de o sută de ani, așa că nu pot spune că siguranța sportivilor este o prioritate. Asta e o prostie!”, a mai spus sportiva.

Vermeylen a terminat pe locul 24: „Am băut multă apă, așa că vom vedea mâine dacă mă îmbolnăvesc sau nu. Nu are gust de Coca-Cola sau Sprite, bineînțeles. Dacă cursa nu ar fi avut loc, ar fi fost o rușine pentru organizație, pentru Paris, pentru Franța. Era acum sau niciodată și nu puteau anula complet cursa. Acum trebuie doar să sperăm că nu vor fi prea mulți sportivi bolnavi. Am luat probiotice, nu puteam face mai mult. Am plecat cu ideea de a nu bea apă, dar da, a eșuat”, a mai spus sportiva belgiană.

Gallery

Existau temeri că șefii olimpici ar fi trebuit să anuleze segmentul de înot al triatlonului și să-l convertească într-un duatlon.
Antrenamentele pentru triatlon în Sena au fost anulate duminică și luni, lăsând sportivii în incertitudine cu privire la desfășurarea probei de înot.

Înotul în Sena a fost interzis din 1923. În 1990, Jacques Chirac, pe atunci primar al orașului, a declarat că va face râul suficient de curat pentru a înot, dar nu și-a îndeplinit misiunea.


Parizienii au amenințat că își vor face nevoile în râu în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice, în semn de protest fata de cheltuielile aparent ineficiente pentru a-l curăța.


Sursa: Daily Mail

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni