• PRO TV
  • A murit Nicu Covaci. Fondatorul legendarei trupe Phoenix avea 77 de ani

A murit Nicu Covaci. Fondatorul legendarei trupe Phoenix avea 77 de ani

A murit Nicu Covaci. Fondatorul legendarei trupe Phoenix avea 77 de ani

Doliu în muzica românească! Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix și unul dintre cei mai mari muzicieni români, s-a stins din viață, vineri, 2 august, la 77 de ani. Artistul a avut grave probleme de sănătate în ultimele luni de viață, iar în martie a fost supus unei operații pe creier, după ce rezultatele unor analize indicau că are o tumoră.

Tristul anunț a fost făcut pe pagina de Facebook a artistului, acolo unde colegii au postat un mesaj sfâșietor:

De azi ne-asteaptā, Dincolo,

Cel Ce Ne-a Dat Nume.

Prin TOT ce ne-a lāsat Moștenire,

Nicu Covaci este, de azi,

Pururi,

NEMURITOR!”

Problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au apărut la începutul lunii martie, atunci când liderul Phoenix a început să simtă că îi amorţeşte faţa. Apoi a început să aibă probleme de vedere, moment în care a hotărât să îşi facă un RMN. Rezultatele au indicat o tumoră pe creier.

Artistul a ajuns la Spitalul Judeţean Timişoara în 22 martie, unde a fost supus operaţiei pe creier, făcută de echipa medicului Horia Pleş. În urmă cu câteva zile, membrii formației Phoenix au anunțat pe rețelele de socializare că tratamentul postoperatoriu al lui Nicu Covaci „nu s-a putut finaliza din cauza complicaţiilor” și că „lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine”.

Artistul s-a stins din viaţă vineri seară, la Spitalul Judeţean Timişoara.

Nicu Covaci, fondatorul formaţiei Phoenix, s-a născut la 19 aprilie 1947, în Timişoara. Compozitor, chitarist, pictor şi grafician, a studiat din copilărie pianul, acordeonul, dar şi limbile străine. A studiat la Liceul de arte plastice şi la Institutul de Arte Plastice din Timişoara, potrivit informaţiilor de pe blogul personal www.nicucovaci.wordpress.com.

Fotografii: Agerpres

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni