• PRO TV
  • Cine sunt băieții care au obținut medalia de AUR la canotaj, la Jocurile Olimpice 2024. Cornea Andrei și Enache Marian au câștigat proba de dublu vâsle masculin

Cine sunt băieții care au obținut medalia de AUR la canotaj, la Jocurile Olimpice 2024. Cornea Andrei și Enache Marian au câștigat proba de dublu vâsle masculin

Cine sunt băieții care au obținut medalia de AUR la canotaj, la Jocurile Olimpice 2024. Cornea Andrei și Enache Marian au câștigat proba de dublu vâsle masculin

În cursul zilei de joi, 1 august 2024, România a reușit să câștige încă o medalie de aur. De această dată, Cornea Andrei și Enache Marian au fost campionii care au câștigat cursa de canotaj.

Gallery

​Jocurile Olimpice 2024, desfășurate la Paris, au reușit să dovedească faptul că România deține mulți sportivi de performanță, care reprezintă cu mândrie țara din care provin. Până în acest moment, team Romania a câștigat nu mai puțin de 4 medalii. 

După performanța incredibilă a lui David Popovici la proba de înot de 200 metri liber, Cornea Andrei și Enache Marian au reușit să aducă acasă încă o medalie de aur, de această dată la canotaj. 
Cei doi au reușit să iasă învingători la proba de dublu vâsle masculin cu timpul de 6:12.58, după ce s-au calificat în finală de pe ultimul loc.  

Cine sunt băieții care au obținut medalia de AUR la canotaj, la Jocurile Olimpice 2024

Enache Marian Florin este un băiat în vârstă de 27 de ani, care provine din comuna Aninoasa, județul Gorj. Acesta practică canotajul de aproximativ 14 ani, concurând pentru prima dată la Jocurile Olimpice în anul 2020. 

„La vârsta de 14 ani am fost selectat de către dna. Elvira Văsuț Alecu la Clubul Sportiv Bega Timișoara. Selecția a fost simplă, eram cel mai înalt din clasă, chiar din toată școala la acea vreme, iar pentru canotaj aveam parametrii ideali. Au urmat apoi discuțiile cu părinții, care la început au avut dubii să își lase copilul să plece în alt oraș, dar până la final au fost de acord. Bineînțeles că după ce am ajuns la Timișoara, acolo au urmat testările pentru a vedea dacă mă încadrez în barem. Am fost foarte încântat de plecarea mea și de ideea de a-mi lua viața în mâini, cu toate că nu știam mai nimic despre acest sport. Acum, dacă aș putea să dau timpul înapoi, pot spune ca nu aș schimba nimic”, a spus tânărul pentru Pandurul.ro

În interviul acordat sursei citate anterior, Marian a povestit cum decurg antrenamentele pe care le face zilnic, de mai bine de 14 ani:

„În canotaj fiecare antrenament este important, încerc să respect orice indicație primită de la antrenori și caut în fiecare zi să imi depașesc limitele”, a spus el pentru sursa citată.

Cornea Andrei este tânărul în vârstă de 25 de ani care a reușit, alături de colegul său, să obțină medalia de AUR la Jocurile Olimpice 2024. Originar din Vatra Dornei, Andrei și-a dedicat toată viața sportului, în competiția Campionatelor Europene Szeged, Ungaria 2024, ieșind pe locul 1.

Foto: Facebook

Jocurile de la Paris sunt în buzunarul tău, de la ceremonia de deschidere până la ultima medalie! Cu VOYO ai acces LIVE la canalele TVR și poți urmări Jocurile de la Paris de oriunde vrei tu, pe orice device!  *Program disponibil prin retransmisia integrală și nealterată a canalelor TVR conform regulilor must-carry

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni