• PRO TV
  • Costumele naționalei de gimnastică a României, inspirate de Wonder Woman și de Nadia Comăneci: "Acestea reflectă eleganța, forța și mândria națională"

Costumele naționalei de gimnastică a României, inspirate de Wonder Woman și de Nadia Comăneci: "Acestea reflectă eleganța, forța și mândria națională"

Costumele naționalei de gimnastică a României, inspirate de Wonder Woman și de Nadia Comăneci: "Acestea reflectă eleganța, forța și mândria națională"

Că sportivele din echipa națională de gimnastică a României sunt “wonder women” nu mai avem niciun dubiu, după ce au revenit în elita mondială după o absență îndelungată. Însă chiar și costumele lor sunt inspirate de acest personaj fantastic.

Româncele defilează în mai multe costume – unde inspirate de “Femeia fantastică”, altele fiind o reinterpretare modernă a costumului purtat de Nadia Comăneci la Montreal.

“Designerii de la Christian Moreau, în colaborare cu antrenorii echipei olimpice, s-au inspirat din imaginea Wonder Woman pentru costumele purtate de gimnastele noastre în finala pe echipe. Acestea reflectă eleganța, forța și mândria națională, integrând culorile steagului: albastrul regal- pentru noblețe și serenitate, galbenul vibrant- pentru prosperitate și bogăția culturală, și roșul strălucitor - pentru curajul și pasiunea poporului roman”, spune Federația Română de Gimnastică, într-o postare pe Facebook.

În calificări, gimnastele românce au purtat costume inspirate de cel al Nadiei de la Jocurile Olimpice din 1976.

Gallery

​Sursa foto: GETTY IMAGES

“Costumele de competiție din calificări ale echipei feminine de gimnastică a României sunt o reinterpretare după cel al Nadiei Comăneci de la Jocurile Olimpice din 1976. Cu Nadia că susțînător permanent pe drumul reîntoarcerii în elita mondială, am dorit să aducem un tribut care ne reamintește de momentul istoric și celebrează trecutul glorios, marcând totodată un viitor promițător”, spune federația.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni