• PRO TV
  • David Popovici, condiții ireale de antrenament: “Când e frig, ne antrenăm într-un balon unde o persoană neobișnuită simte că se sufocă”

David Popovici, condiții ireale de antrenament: “Când e frig, ne antrenăm într-un balon unde o persoană neobișnuită simte că se sufocă”

David Popovici, condiții ireale de antrenament: “Când e frig, ne antrenăm într-un balon unde o persoană neobișnuită simte că se sufocă”

După ce și-a mai trecut încă o medalie olimpică în palmares, după aurul de la 200 de metri liber – bronzul de la 100, David Popovici a vorbit și despre condițiile grele de antrenament pe care le are în România.

Acesta a mărturisit că vara se antrenează în bazinul de la Lia Manoliu, același în care a și învățat să înoate, la vârsta de 4 ani. Motiv pentru care este și unul dintre cei mai bronzați înotători de la Jocurile Olimpice pentru că, cel mai probabil, restul își fac antrenamentele în săli dotate cu toate condițiile.

Cel mai rău este iarna, când antrenamentele nu au loc într-o sală, ci… într-un balon sufocant.

“Eu mă antrenez la Lia Manoliu, în același bazin la care am învățat să înot, la 4 ani, de asta sunt așa bronzat, cu urme de ochelari, pentru că înot acolo în aer liber. Iar când e frig afară – pentru că de foarte mult timp se promite că se va face ceva cu bazinul din interior, dar nu se face nimic – noi ne antrenăm într-un balon. Dacă o persoană neobișnuită intră și stă trei minute, simte că se sufocă. Dar uite că se poate. Cu condițiile pe care le avem, trebuie să facem ce putem. Oamenii obișnuiți pot face lucruri extraordinare”, a spus David Popovici după cursa de 100 m, la TVR.

Gallery

Înotătorul își dorește ca performanța lui să “miște” ceva în sportul românesc. Popovici le “bate obrazul” autorităților, care ar trebui să acorde mai mare atenție sportului în România.

“Acum că a spus despre condiții, poate se va schimba ceva. Nu se va schimba doar dacă vorbim despre asta, trebuie să punem presiune, să le fie adus la cunoștință oamenilor care se ocupa de așa ceva, pentru că avem un campion olimpic din an în paște, mă bucur că am fost eu. Am făcut-o pentru mine, pentru țară, pentru toată lumea.”, a mai spus Popovici.

Sportivul subliniază diferențele dintre noi, românii, și celelalte națiuni care s-au bătut la aur în concursul de înot.

“N-aș spune că sunt un miracol, dar în aceste condiții i-am întrecut pe britanici, pe americani, la 200 pe australieni, pe toate aceste nații care au condiții infinit mai bune decât noi, au să își pună și în cap, au toată infrastructura de care au nevoie, au absolut orice, centre de pregătire peste centre de pregătire”.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni