• PRO TV
  • Moment șocant la Jocurile Olimpice de la Paris. Și-a dislocat umărul chiar în timp ce se bucura pentru medalia obținută

Moment șocant la Jocurile Olimpice de la Paris. Și-a dislocat umărul chiar în timp ce se bucura pentru medalia obținută

Moment șocant la Jocurile Olimpice de la Paris. Și-a dislocat umărul chiar în timp ce se bucura pentru medalia obținută

Adil Osmanov, judoka în vârstă de 24 de ani, originar din Moscova, Rusia, dar care concurează pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a suferit o accidentare neașteptată în timp ce sărbătorea câștigarea medaliei de bronz.

Adil a reușit să îl învingă pe italianul Manuel Lombardo, campion european și dublu vicecampion mondial, în finala mică la categoria 73 de kilograme masculin.

Deși italianul era favorit, Adil a surprins pe toată lumea și a câștigat a doua medalie de bronz pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice, după cea a lui Denis Vieru, tot la judo.

În timp se bucura pentru victorie, Osmanov a suferit o accidentare teribilă. El și-a dislocat umărul drept. Incidentul a fost surprins de camerele de luat vederi, iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare.

Adil a făcut eforturi uriașe pentru medalia de bronz. Chiar în ziua competiției, sportivul s-a simțit rău și a avut febra 39 de grade.

„A fost foarte greu. Și în timpul încălzirii m-am simțit rău, dar am mai avut stări de genul. Dedic această medalie tatălui meu. El nu a mai putut trăi pentru a vedea acest moment, dar visa să ajungă el însuși la Jocurile Olimpice. Nu a reușit, din cauza imposibilității financiare. Dar el visa ca unul dintre copiii lui să ajungă la Olimpiadă și să obțină o medalie,” a mărturisit Osmanov pentru Newsmaker.md.

Accidentarea la umăr nu a fost o surpriză pentru Osmanov, care știa de problemele sale medicale înainte de competiție. Medicii i-au spus că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală după Jocurile Olimpice.

„Nu am avut opțiuni, nu puteam să dau înapoi,” a declarat judoka moldovean, evidențiind determinarea și spiritul său de luptător.

Sursa foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni