• PRO TV
  • Locuri fantastice de neratat în județul Hunedoara. Planifică-ți o vacanță în zona Hațeg și nu vei avea timp să te plictisești

Locuri fantastice de neratat în județul Hunedoara. Planifică-ți o vacanță în zona Hațeg și nu vei avea timp să te plictisești

Locuri fantastice de neratat în județul Hunedoara. Planifică-ți o vacanță în zona Hațeg și nu vei avea timp să te plictisești

Deși vacanțele de vara în Grecia, Italia sau Spania sunt foarte tentante, țara noastră are o mulțime de “comori” pentru turiști. Iar una dintre cele mai ofertante zone din acest punct de vedere este Hunedoara. Întregul județ este plin de obiective turistice, pentru orice fel de gusturi.

Eu am ajuns în zonă după ce am petrecut o săptămână în Apuseni, la Arieșeni și Beliș, în drum spre București. Cazarea ne-am luat-o în Hațeg, la o pensiune la marginea orașului, cu o curte superbă, o livadă de pomi fructiferi și o priveliște de vis spre munții Retezat.

Gallery

Însă, în drumul spre unul dintre obiectivele turistice pe care le-am bifat, am descoperit o altă zonă superbă, în munte, unde mi-ar fi plăcut să stau. Astfel, pe drumul spre “Barajul Gura Apelor” sunt o mulțime de pensiuni superbe, în care te simți ca în inima munților.

@doina_cristiana #cazare #hateg #visithunedoara #pensiune #visitromania ♬ Creioane colorate - Feli

Noi am avut la dispoziție doar două zile în care să explorăm un pic zona, una caniculară și cealaltă cu furtuni :)

Cele mai frumoase obiective din județul Hunedoara

În drumul nostru din Apuseni până în Hațeg am bifat două dintre cele mai importante obiective turistice din Județul Hunedoara.

Cetatea de la Deva

@doina_cristiana #cetateadevei #funiculardefect #deva #codrosu ♬ sunet original - Red Carpet by Doina Goanta

Am vizitat cetatea într-o zi caniculară, cu 35 de grade, iar funicularul/telecabina nu funcționa. Am înțeles că se întâmplă des. Nu ne-am dat bătuți și ne-am dus cu mașina până unde s-a putut, iar de acolo am urcat, pe un soare infernal, circa 200 de trepte până sus la cetate. Nu mai fusesem acolo de mai bine de 10 ani, a fost modernizată, sunt alte condiții, iar priveliștea de sus este superbă.
La dus, ne-am oprit la o terasă cu multă verdeață aflată undeva la baza drumului spre cetate.

Castelul Corvinilor

Imediat după cetate am bifat și Castelul Corvinilor. Adulții plătesc 45 de lei pentru biletul de intrare în castel, iar elevii 11. Copiilor le-a plăcut mult, au cercetat încăpere cu încăpere.

Sarmizegetusa

În zona, cât de cât aproape una de alta, se află atât Sarmizegetusa Regia, cât și Ulpia Traiana. Pe motive de timp și furtună, nu am reușit să o vedem decât pe a doua, care e mai aproape de Hațeg.

Barajul Gura Apelor

După un drum superb de o oră prin munți, pornind din Hațeg, am ajuns la Barajul Gura Apelor, care a fost construit în 11 ani și se numără printre cele mai spectaculoase locuri din țara noastră.

Biserica de piatră din Densuș

Pe ploaie, pe un cer gri acoperit de fulgere și cu tunete pe fundal, am ajuns la o superbă biserică din piatră, în comuna Densuș. Din cauza furtunii, nu era curent în biserică și doamna de acolo a fost drăguță și ne-a povestit diverse la lumina lumânării :)

Cheile Băniței

@doina_cristiana #cheilebanitei #hunedoara #visitromania ♬ Pe cărarea munților - Sandra N.

În drum spre casă, ne-am oprit la Cheile Băniței, pe care le-am făcut la pas, prin apă. Puteți face asta ca noi, în picioarele goale, dar fiți mai înțelepți, ca alții :) și aduceți-vă încălțări speciale de apă. Alea cu care mergeți în Grecia :) Cheile sunt superbe și merită bifate.

Din păcate, nu am avut prea mult timp la dispoziție în zonă și ne-au mai rămas o mulțime de obiective turistice de bifat în județul Hunedoara:

- Mănăstirea Prislop
- Lacul Cinciș
- Munții Retezat (trasee, lacurile glaciare)
- I giardini di Zoe
- Geoparcul Dinozaurilor
- Rezervația de zimbri
- Cetatea medievală Mălăiești
- Peștera bolii
- Cascada Lolaia

Sursa foto: Doina Goanță

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni