• PRO TV
  • Cum a reacționat Cătălin Botezatu după ce a văzut pozele cu profesorul în fustă. Creatorul de modă a avut câteva sfaturi pentru Andrei Nae

Cum a reacționat Cătălin Botezatu după ce a văzut pozele cu profesorul în fustă. Creatorul de modă a avut câteva sfaturi pentru Andrei Nae

Cum a reacționat Cătălin Botezatu după ce a văzut pozele cu profesorul în fustă. Creatorul de modă a avut câteva sfaturi pentru Andrei Nae

Andrei Nae a fost pus la zid din cauza faptului că a purtat articole vestimentare de damă la facultatea unde predă. Gestul profesorului de la Universitatea din București a împărțit opinia publică în două tabere.

În timp ce mulți i-au luat apărarea, spunând că e dreptul lui să se îmbrace cum dorește, alții consideră că un cadru didactic nu ar trebui să se prezinte astfel în fața studenților. Și creatorul de modă Cătălin Botezatu și-a prezentat punctul său de vedere în legătură cu acest subiect.

Gallery

„În cazul de față, eu zic că un profesor universitar, indiferent dacă este vorba despre o orientare sexuală sau nu, cred că abordarea vestimentară pe care o are lasă, totuși, de dorit. E o abordare extremă, ostentativă, virulentă, aș putea spune. Își dorește să atragă în mod express atenția. Nu este demnă de un cadru didactic, de un exemplu, așa cum spuneam mai devreme. Indiferent ce face un om în intimitatea lui, astfel de expuneri publice, repet, ostentative, nu sunt normale. Nu poți să te prezinți în fața unor elevi, studenți, astfel îmbrăcat. Nu poți să ieși pe stradă astfel îmbrăcat”, a declarat Cătălin Botezatu pentru spynews.ro.

Designerul nu s-a limitat doar la comentarii privind alegerea vestimentară a profesorului Andrei Nae. Botezatu a amintit de manechinii bărbați, care au promovat haine destinate femeilor și nu este de acord cu această abordare.

„Orice individ/ individă poate să facă ce dorește în intimitatea sa, în dormitor sau în locuri mai puțin publice, dar în momentul în care ai depășit intimitatea trebuie să devină ceea ce sunt cu adevărat, așa cum Dumnezeu i-a lăsat. Toate aceste atacuri vizuale pentru societate, toate aceste look-uri stranii pentru marea parte a societății nu vor face decât să atragă un val de comentarii negative, ceea ce face ca și comunitatea gay din România, și nu numai, să fie privită altfel, tocmai din cauza unor astfel de exemple. Homosexualii, care până la urmă sunt niște oameni normali și ei, ajung să fie catalogați greșit pentru că niște persoane de genul acesta deranjează fonic, sonor, vizual societatea cu astfel de apariții. Este o abordare incorectă. E adevărat că la polul celălalt, căci vorbim iarăși de un pol, moda face și ea în așa fel încât să încurajeze vestimentația în acest sens. Să nu uităm că Chanel, Dior și multe alte case de modă au promovat rochii de seară și diverse produse vestimentare, destinate femeilor, purtate pe manechini bărbați. Așa ceva nu se poate! Eu zic că acele case de modă, indiferent că e vorba de case de modă foarte mari, celebre, cred că rămân în pană de idei atunci când nu mai au ce să facă și promovează aceste produse altfel decât ar fi firesc. Nu aplaud această apariție, din contră, i-aș sugera domnului profesor să revină la catedră și în fața elevilor cu demnitate, cu moralitate, iar intimitatea să și-o consume așa cum își dorește”, a declarat Cătălin Botezatu pentru sursa menționată mai sus. 

După ce a apărut în haide de femeie, Andrei Nae a fost judecat și criticat, însă studenții i-au sărit în apărare și au vorbit foarte frumos despre el, caracterizându-l ca fiind un adevărat profesionist:

„Predă incredibil de bine și este un om foarte deștept și foarte deschis la minte”, a spus o studentă. 

Andrei Nae predă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine în cadrul Universității București. 

Sursă foto: Facebook, Instagram/ Cătălin Botezatu

Citește și: 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni