• PRO TV
  • Adevărul “murdar” despre piscinele olimpice. Mărturia unei campioane: “Mi-am făcut nevoile în fiecare piscină în care am înotat”

Adevărul “murdar” despre piscinele olimpice. Mărturia unei campioane: “Mi-am făcut nevoile în fiecare piscină în care am înotat”

Adevărul “murdar” despre piscinele olimpice. Mărturia unei campioane: “Mi-am făcut nevoile în fiecare piscină în care am înotat”

Ne place să credem că piscinele olimpice sunt curate ca apa purificată prin osmoză inversă, având în vedere că cei mai buni înotători activează în ele :) Nimic mai greșit! Publicația Wall Street Journal a realizat un material în care dezvăluie un lucru pe care, poate, mulți dintre noi nu voiam să îl știm :) Da, înotătorii își fac nevoile în piscină!

„Probabil am urinat în fiecare piscină în care am înotat. Așa stau lucrurile”, a spus Lilly King, o triplă campioană olimpică din echipa SUA. „Pot să urinez chiar în timp ce înot, ceea ce este un fel de dar. Este cu siguranță o abilitate”, s-a “lăudat” campioana.
Și nu este ea o excepție. Aparent, este un lucru obișnuit printre înotători.

“Zach Harting, care a concurat pentru SUA la Olimpiada de la Tokyo, își amintește cum a fost prima dată când a simțit chemarea naturii într-un moment nepotrivit. Era pe punctul de a concura la campionatele statale de liceu din Alabama când a simțit brusc nevoia de a merge la toaletă. Din păcate, deja se îmbrăcase în costumul său mulat de competiție, ceea ce însemna că o excursie la toaletă ar fi fost un efort mai mare decât avea timp să facă. În final, a urinat în costum, în piscină — și viața de sportiv nu a mai fost la fel”, povestesc cei de la Wall Street Journal.

„Lumea s-a schimbat pentru mine,” a spus Harting. „De fiecare dată când mergeam la o piscină după aceea, consideram că am înotat în ea doar dacă am urinat în ea.”

La competiții importante, înotătorii se hidratează până în ultimul moment posibil, purtând în același timp costume extrem de strânse menite să le comprime corpurile într-o formă cât mai hidrodinamică posibil. „Întotdeauna trebuie să urinez pentru că sunt foarte hidratat,” a spus olimpicul de la Tokyo, Jake Mitchell.

Gallery

​Sursa foto: GETTY IMAGES

“Conform lui Brian Spear, a cărui companie s-a ocupat de filtrarea chimică a piscinelor folosite pentru Testele Olimpice de Înot din SUA, mirosul puternic de clor asociat cu piscinele este un efect secundar al clorului inodor care reacționează cu compușii organici din apă, cum ar fi părul sau pielea moartă. Sau urina. La acea întâlnire, unde aproape 1.000 de înotători au concurat timp de nouă zile, Spear a trebuit constant să ajusteze nivelurile de pH și clor pentru a menține apa cât mai curată posibil.”, scrie Wall Street Journal.

Dar sunt situații și mai bizare relatate de publicația americană. “Piscina nu este singurul loc la un concurs de înot care se transformă într-o toaletă improvizată. Deoarece înotătorii trebuie să se prezinte în camera de pregătire cu 15 minute înainte de cursa lor, sunt lăsăți cu două opțiuni dezamăgitoare dacă simt nevoia: să se abțină sau să elibereze direct pe prosop sau pe podea”.
Și da, se întâmplă! Înainte de proba de 400 de metri liber de la Campionatele Mondiale, campioana olimpică Katie Hoff își amintește că a stat lângă o colega americană și „am văzut efectiv cum se cum se scurge pe piciorul ei și atinge podeaua”. Hoff nu a fost însă șocată de ceea ce a văzut: „Sună atât de dezgustător pentru cei din exterior, dar pentru că este atât de mult clor, nici nu te gândești la asta.”

SURSA : WALL STREET JOURNAL

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni