• PRO TV
  • Cazul lui Alfred Bulai ar putea să nu fie unic! Mai multe studente de la SNSPA au vrut acum câțiva ani să schimbe codul universității în ceea ce privește hărțuirea sexuală

Cazul lui Alfred Bulai ar putea să nu fie unic! Mai multe studente de la SNSPA au vrut acum câțiva ani să schimbe codul universității în ceea ce privește hărțuirea sexuală

Cazul lui Alfred Bulai ar putea să nu fie unic! Mai multe studente de la SNSPA au vrut acum câțiva ani să schimbe codul universității în ceea ce privește hărțuirea sexuală

Cazul profesorului Alfred Bulai scoate la ivelală mai multe situații.

Potrivit hotnews.ro,. citat de Cătălin Tolontan, în  2017, mai multe studente de la SNSPA au vrut să schimbe codul etic al universității și au explicat că e necesar să poată trata cu mai multă responsabilitate cazurile de hărțuire sexuală din instituție. Se pare că universitatea nu a ținut cont de propunerile fetelor. 

Se pare că studentele au reușit atunci să strângă peste 600 de semnături pentru o politică universitară privind prevenirea și combaterea hărţuirii sexuale. Se dorea introducerea în Cod a unor sancţiuni corespunzătoare pentru hărţuire sexuală. S-au depus atuncci propunerea și semnăturile la secretariatul Senatului. Potrivit site-ului mai sus menționat, un membru al personalului administrativ le-ar fi spus studentelor să se oprească, pentru că nu pot avea succes. 

În ciuda scandalului de la acea vreme cu un alt profesor, Ștefan Stanciugelu, care a trimis poze cu organul său sexual unei studente și a fost acuzat că a sărutat cu forța mai multe tinere,  SNSPA a transmis că propunerile făcute există deja în Carta și Codul de Etică.

În concluzie, Senatul Universității nu le-a invitat niciodată pe studente să discute despre demersul lor. 

După ancheta efectuată de Snoop.ro, Alfred Bulai și-a depus cerere de pensionare din SNSPA în ziua apariției investigației jurnalistice și după ce poliția a anunțat că deschide dosar penal.

Potrivit lui Cătălin Tolontan, informația cererii de pensionare a fost publicată de jurnalistul Cristian Otopeanu în Libertatea și confirmată pentru HotNews.ro de către persoane din cadrul SNSPA.
Potrivit news.ro, profesorul a fost suspecndat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA. Instituția a anunțat că a luat act de cererea sa de pensionare, începând cu 1 octombrie, dar ancheta Comisiei de Etică va continua, ”cu sau fără participarea” profesorului.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni