• PRO TV
  • Ce a scris presa internațională despre victoria lui David Popovici în proba olimpică de 200 metri liber: „Tăticul clorului”

Ce a scris presa internațională despre victoria lui David Popovici în proba olimpică de 200 metri liber: „Tăticul clorului”

Ce a scris presa internațională despre victoria lui David Popovici în proba olimpică de 200 metri liber: „Tăticul clorului”

David Popovici a făcut istorie la Paris. Tânărul a devenit primul înotător român care a câștigat o medalie da aur la Jocurile Olimpice. A înregistrat o victorie spectaculoasă la proba 200 metri liber.

Gallery

​Victoria lui David Popovici a fost lăudată în presa internațională, în special datorită recuperării fantastice din ultimii 50 de metri ai cursei, finalul fiind de-a dreptul incredibil. Criticile nu au întârziat să apară, multe ziare de specialitate au punctat faptul că performanța de luni nu s-a ridicat la nivelul înalt atins în trecut de român.

Cum a prezentat presa internațională victoria lui David Popovici la Jocurile Olimpice

La Gazzetta dello Sport, cea mai mare publicație sportivă din Italia, a deschis lista actualizată de medalii din ziua 3 “Cu Popovici prima bucurie (de aur) pentru România” încă din titlu.

Ziarul spaniol El Mundo a vorbit despre “Cursa agonizantă a lui Popovici și un festival australian” și a descris o competiție electrizantă, dar care s-a terminat departe de recordurile stabilite la jocurile olimpice la 200 de m liber masculin. Proba feminină, unde australiencele Mollie O’Callaghan și Ariarne Titmus s-au întrecut pentru primul loc, a fost descrisă în termeni similari.

Citește și:

Cotidianul francez sportiv L’Equipe a menționat faptul că timpul obținut de Popovici luni seară, 1:44:72, nu se ridică la standardul deosebit de înalt stabilit de român în ultimii ani.

Cel mai bun timp al lui Popovici este 1:42.97, pe care l-a obținut în 2022. Acest timp reprezintă recordul mondial la juniori și l-a plasat pe locul al treilea în istorie. Cel mai bun timp al său din acest sezon  este 1:43.13, înregistrat luna trecută la Campionatele Europene, scrie SwimSwam.

Cotidianul britanic The Guardian a punctat că, până și pentru așa numitul “sport decis la vârful degetelor”, cursele de la Paris au avut până acum tendința să se încheie la limită, după lupte “feroce”. The Guardian a ținut, de asemenea, să menționeze “talentul extraordinar” al românului și că, dacă britanicul Matt Richards vrea să îl depășească, mai are multă muncă în față, în condițiile în care Popovici este cu doi ani mai tânăr decât el și, la capacitate maximă, cu aproape două secunde mai rapid.

Citește și: 

 The independent, a scris despre cum Richards nu a putut trece de “postura amenințătoare” a lui Popovici, care s-a autointitulat “tăticul clorului”.

Agenția americană Associated Press a vorbit, în schimb, despre cum noua generație a înotului “a revendicat lumina reflectoarelor” luni și l-a enumerat pe Popovici în lista de tineri atleți fenomen din întreaga lume, care au obținut rezultate impresionante seara trecută.

Jocurile de la Paris sunt în buzunarul tău, de la ceremonia de deschidere până la ultima medalie! Cu VOYO ai acces LIVE la canalele TVR și poți urmări Jocurile de la Paris de oriunde vrei tu, pe orice device! 
*Program disponibil prin retransmisia integrală și nealterată a canalelor TVR conform regulilor must-carry

Sursă foto: Instagram 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni