• PRO TV
  • Cele două cuvinte misterioase pe care David Popovici le-a postat pe internet după ce a devenit campion olimpic. Semnificația lor este una foarte profundă

Cele două cuvinte misterioase pe care David Popovici le-a postat pe internet după ce a devenit campion olimpic. Semnificația lor este una foarte profundă

Cele două cuvinte misterioase pe care David Popovici le-a postat pe internet după ce a devenit campion olimpic. Semnificația lor este una foarte profundă

David Popovici a confirmat așteptările și a obținut medalia de aur la proba de 200 m la Jocurile Olimpice de la Paris, luni seara.

Gallery

​Vizibil emoționat, David Popovici a demonstrat încă o dată că, dacă îți dorești ceva cu adevărat, se poate.

Imediat după ce a devenit campion olimpic, David a făcut o scurtă declarație în fața jurnaliștilor și a postat pe Facebook un mesaj scurt și misterios, dar plin de semnificație. Sportivul a scris pe Facebook: "Amor Fati!".

Această expresie în latină înseamnă "iubirea destinului" sau "iubirea propriului destin" și sugerează o acceptare pozitivă a tuturor aspectelor vieții, inclusiv a dificultăților și pierderilor.

"Amor Fati" se referă la o abordare pozitivă a vieții, semnificând iubirea pentru propriul destin, cu toate aspectele sale, atât bune, cât și rele, nu doar acceptarea pasivă a dificultăților pe care acesta le aduce.

David Popovici, în lacrimi pe podium

David Popovici a reușit o performanță uriașă pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. El a mărturisit că visa de mic la acest moment.

"Îmi dădeau lacrimile, inclusiv pe podium, m-am abținut cu greu. Când eram mic, mă uitam la Jocurile Olimpice, la Michael Phelps, cum se ridica steagul pentru toți campionii olimpici și visam la acest moment. La 11 ani, am avut un tort cu Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Știam de la 10-11 ani că vreau să ajung la Jocuri. Dacă eu, un băiat născut și crescut în Pantelimon și Titan, nimic special, dar de fapt special, dacă eu am reușit, atunci oricine poate, cu determinare, perseverență și muncă", a mărturisit Popovici.

Sursa foto: Imago

Jocurile de la Paris sunt în buzunarul tău, de la ceremonia de deschidere până la ultima medalie! Cu VOYO ai acces LIVE la canalele TVR și poți urmări Jocurile de la Paris de oriunde vrei tu, pe orice device!
*Program disponibil prin retransmisia integrală și nealterată a canalelor TVR conform regulilor must-carry

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni