• PRO TV
  • Muzeul ASTRA din Sibiu a organizat în perioada 24 - 28 iulie 2024 tradiționalul ASTRA Multicultural

Muzeul ASTRA din Sibiu a organizat în perioada 24 - 28 iulie 2024 tradiționalul ASTRA Multicultural

Muzeul ASTRA din Sibiu a organizat în perioada 24 - 28 iulie 2024  tradiționalul ASTRA Multicultural

Muzeul ASTRA din Sibiu a organizat în perioada 24 - 28 iulie 2024 deja traditionalul ASTRA Multicultural, cel mai asteptat si important eveniment dedicat tuturor minoritatilor etnice din Romania.

Timp de cinci zile, vizitatorii s-au bucurat de ateliere interactive, inclusiv pentru copii, spectacole de muzica si dansuri multietnice, experiente culinare din toate zonele tarii, plimbari cu canotcile organizate alaturi de ROWMANIA, dar si un concert live al trupei Subcarpati.


Festivalul ASTRA Multicultural a reunit aproximativ 300 de artisti si mesteri populari din Romania, dar si reprezentanti ai comunitatilor de maghiari, sasi, lipoveni, ucraineni, sarbi, slovaci, rromi, ceangai si turci, care au adus la muzeu o parte din identitatea lor culturala, de la porturi traditionale si obiceiuri inedite, la gastronomia locala.


Program ASTRA Multicultural 2024:
Intre 24 si 28 iulie, Muzeul ASTRA a devenit locul de intalnire al artistilor si mestesugarilor din Romania, dar si un punct de referinta pentru toti cei pasionati de cultura si traditii, despre diversele etnii care s-au regasit in tara noastra.


Vineri, 26 iulie, programul ASTRA Multicultural a inclus ateliere interactive cu mesterii comunitatilor multietnice, festivalul de muzica si dansuri traditionale multietnice si maratonul gastronomic multietnic, o ocazie numai buna de a descoperi bucatariile sibiene din Seica Mare, Rau Sadului, Slimnic, Nocrich, dar si prin cele rrome, slovace, ucrainene, sarbesti, romanesti, maghiare si sasesti.

Sambata, 27 iulie, a avut loc inaugurarea gospodariei de morar ucrainean in cadrul muzeului, tururi pe lac cu barcile din lemn ROWMANIA si mai multe ateliere educationale pentru copii.

Duminica, 28 iulie, pe langa activitatile traditionale, trupa Subcarpati a sustinut un concert live de la ora 19:00.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni