• PRO TV
  • Moment controversat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice! Creștinii s-au simțit jigniți după ce mai mulți artiști ar fi parodiat „Cina cea de Taină”. Răspunsul organizatorilor

Moment controversat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice! Creștinii s-au simțit jigniți după ce mai mulți artiști ar fi parodiat „Cina cea de Taină”. Răspunsul organizatorilor

Moment controversat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice! Creștinii s-au simțit jigniți după ce mai mulți artiști ar fi parodiat „Cina cea de Taină”. Răspunsul organizatorilor

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a scandalizat o mulțime de comunități creștine din întreaga lume, după ce organizatorii au pus în scenă un moment care prezintă similitudini cu celebra pictură „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci.

Gallery

​Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice desfășurate în 2024 la Paris a stârnit o serie de controverse în mediul online, scandalizând o mulțime de comunități creștine din întreaga lume. Totul a pornit de la momentul unui grup de 18 interpreți, poziționați asemănător cu apostolii din celebra pictură „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci. 

Momentul pus în scenă chiar în deschiderea Jocurilor Olimpice o arată pe DJ-ița Barbara Butch, cunoscuta atât pentru activismul LGBTQ+, cât și pentru demersurile făcute pentru acceptarea persoanelor supraponderale, în centrul unei mese lungi, purtând pe cap o aureolă. În jurul ei se află mai mulți concurenți ai emisiunii de tip reality „Drag Race France”, un show bazat pe travesti, realizat pe modelul „RuPaul’s Drag Race.

Unul dintre cele mai controversate aspecte ale momentului este reprezentat de existența unui bărbat îmbrăcat sumar, pictat în nuanțe de albastru, care stă ghemuit pe un platou de argint.

Creștinii de pretutindeni au considerat momentul unul lipsit de respect, ba chiar s-au simțit jigniți:

„Este inacceptabil ca la ceremonia de deschidere să se bată joc de creștinism și de Cina cea de Taină și să includă un copil într-un astfel de spectacol”, a spus republicanul texan August Pfluger pe X.

„Olimpiada își bate joc în mod deschis de Cina cea de Taină a lui Isus. Mai multe femei joacă rolul discipolilor, în timp ce o altă femeie corpolentă apare în mijloc, simbolizându-l pe Isus și purtând o coroană uriașă”, a spus Oli London.

„Către toți creștinii din întreaga lume care urmăresc ceremonia de deschidere de la Paris și care se simt jigniți de parodierea Cinei cea de Taină, le transmit să știe că nu Franța este inițiatoarea, ci o minoritate a extremei stânga”, a declarat politicianul francez conservator și membru al parlamentului european, Marion Maréchal.

Elon Musk s-a alăturat criticilor, precizând: „A fost extrem de lipsit de respect pentru creștini”.

Ce au răspuns organizatorii cu privire la momentul controversat

Deși momentul a fost unul de-a dreptul controversat, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au ținut să precizeze că bărbatul îmbrăcat în albastru (actorul și cântărețul francez Philippe Katerine) a fost o „interpretare a lui Dionysos”, zeul grec al vinului, al fertilității și al festivităților, care „ne face conștienți de absurditatea violenței între oameni”.

Foto: Getty, X

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni