• PRO TV
  • Cine e Alfred Bulai, profesorul de la o cunoscută facultate din București care le-ar îndemna pe studente să se dezbrace

Cine e Alfred Bulai, profesorul de la o cunoscută facultate din București care le-ar îndemna pe studente să se dezbrace

Cine e Alfred Bulai, profesorul de la o cunoscută facultate din București care le-ar îndemna pe studente să se dezbrace

Potrivit unei investigații realizate de Snoop, sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, le-ar cere unor studentele de la SNSPA - Școala de Studii Politice și Administrative, să se dezbrace în fața lui.

Potrivit snoop.ro. acest lucru se pare că se întâmplă de ani de zile în perioadele în care studentele s-ar afla în practică, în camera unde acesta ar fi cazat și unde le-ar cheama pe fete să le ofere feedback academic. Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, jurnalista Ioana Moldoveanu, de la site-ul anterior precizat, a documentat vreme de mai bine de patru luni cazul. Ancheta e una amplă,realizată atât în scris, cât și într-un video care poate fi văzut pe youtube.

18 tinere, studente din generații diferite ale Facultății, au relatat aproximativ același lucru despre experiența avută cu profesorul Alfred Bulai. I-au adus acestuia același tip de acuzații, iar o parte și-au dat numele întreg și au vorbit cu fața la cameră, fără să își ascundă în niciun fel identitatea.

​Iată câteva din multiplele afirmații făcute de o parte din fetele intervievate de Snoop.ro, afirmații care apar și în interviul filmat:


„Îmi spunea că eu sunt cea care îl seduce."
„Tremuram și mă dezbrăcam.”
„Acum ești mai sigură pe tine? (…) Vreau să văd că ai încredere în tine să te dezbraci.”
„Mi-am dat hainele jos și mi-a zis: «Și chiloții»”
"Apoi „mi-a zis să mă duc la el (…) Nu mai stătusem niciodată în picioare dezbrăcată în fața cuiva. Și mi-a zis «Ia uite ce sexy ești, cum să n-ai încredere în tine». Și mi-a pus mâna pe #$^& (…) și pe fund. (…) Tremuram, nu mai eram coerentă.”
„Am făcut un atac de panică și au urmat foarte multe după. Așa au început hiperventilarea, plânsul, stresul”
„Mi-a zis: «excepțional, extraordinar, cel mai bun proiect (din practică) dintre toate (…) ești cea mai bună, ești prințesă, ești perfectă»”
„«Cu câți bărbați ai făcut sex, câtă experiență ai?» Îmi place de el? M-aș culca cu el? «Vii cu mine la munte? Dar la mine acasă, vii? Uite, stau acolo»”

Cine este Alfred Bulai:

-are 61 de ani;

-are un CV impresionat în domenil academic, dar și în politică și în televiziune;

-este șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București.

-a fost și prodecan, și secretar de stat; apare constant în media și este cunoscut ca „unul dintre cei mai buni sociologi din România”.

-are un CV impresionat în domeniul academic, dar și în politică și în televiziune;

-are 14 ani în calitate de prodecan al Facultății de Științie Politoce din cadul SNSPA;

-are 3 ani ca președinte și secretar de stat al Agenției pentru Strategii Guvernamentale în guvernul Tăriceanu;

-are un an și șase luni în Consiliul de Administrație al TVR;

-de 8 ani este directorul Departamentului de sociologie din SNSPA

-a lucrat pentru PNL;

După publicarea investigației de către Snoop.ro, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) are o primă reacție. Mai precis, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a cerut ca Alfred Bulai să fie retras „din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea participării la activitățile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situației sesizate”.

Potrivit hotnews.ro, care citează un comunicate de presă emis de SNSPA, conducerea instituției spune că „a luat act cu deosebită îngrijorare de acuzațiile de hărțuire sexuală și comportament abuziv, aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, formulate în cadrul unei investigații jurnalistice publicate recent”.

Mai mult, unul dintre colegii de breaslă ai profesorului, mai precis Claudiu Tufiș, conferențiar și doctor în științe politice, cadru didactic la Universitatea din București, confirmă cele arătate în cadrul investigației. Pe contul său de Facebook, acesta a scris următoarea postare publică:
Nu am adunat foarte multe regrete până acum, dar acesta este unul dintre ele: nu am luat o poziție publică împotriva mizeriilor pe care Bulai le făcea încă de la jumătatea anilor 1990, când l-am avut eu ca profesor la sociologie.
L-am cunoscut în 1995, în primul an de facultate. De la sfârșitul primului an am început să lucrez cu el. Recunosc în ce spun oamenii din articol aceleași tehnici pe care le folosea și atunci. Îmi amintesc de faimoasele lui experimente, în care ne filma interacționând într-o sală de seminar între noi, îmbrăcați fiind doar în costume de baie. Îmi amintesc de cât de multă atenție îți acorda în discuțiile în privat. Sau de întrebările complet nepotrivite unei discuții profesor-student.
Doi ani de zile mi-a luat până să îmi dau seama că nu este OK ce făcea. În acel moment am încetat să mai lucrez cu el. Începea anul patru, l-am ales pe Lazăr Vlăsceanu coordonator de licență, mi-am căutat un loc de muncă și am încetat să mai lucrez la proiectele lui Bulai.
Rămân și acum cu regretul că nu am reacționat atunci cum ar fi trebuit să reacționez, făcând scandal public, și am ales varianta mai simplă de a mă distanța de el.

Contactat de Snoop și citat de Cătălin Tolontan, Claudiu Tufiș a confirmat postarea și a precizat: ”Da, eram și eu în ceea ce descrieți drept cultul lui Bulai. Doi ani mi-a luat, în 95-96, când eram un tânăr de 20, să realizez că nu e în regulă. Erau și alte vremuri, din fericire ne-am mai dezvoltat, târziu însă și cu costuri foarte mari pentru studente”.

FOTO: CAPTURĂ YOUTUBE SNSPA/ INSTAGRAM SNSPA 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni