• PRO TV
  • Ceremonia de deschiere a Jocurilor Olimpice, desființată de presa britanică: "Ploaie torențială, un ștrumf gol, un steag întors cu susul în jos și bărci nesfârșite de atleți obosiți"

Ceremonia de deschiere a Jocurilor Olimpice, desființată de presa britanică: "Ploaie torențială, un ștrumf gol, un steag întors cu susul în jos și bărci nesfârșite de atleți obosiți"

Ceremonia de deschiere a Jocurilor Olimpice, desființată de presa britanică: "Ploaie torențială, un ștrumf gol, un steag întors cu susul în jos și bărci nesfârșite de atleți obosiți"

În vreme ce unii au catalogat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 drept cea mai impresionantă din toate timpurile, alții nu au “gustat” show-ul, considerat mult prea avangardist, pus în scenă de francezi. Organizatorii au evidențiat idea de incluziune și diversitate, însă multa lume a “luat foc” pe rețelele de socializare.

Britanicii, care au găzduit Jocurile Olimpice în 2012, dau senzația, prin titlurile lor din presă, că s-au bucurat de ploaia torențială de la Paris, care a cam stricat planurile organizatorilor.

“Ploaie torențială, un „ștrumf gol”, un steag întors cu susul în jos și bărci nesfârșite de atleți obosiți au pus la încercare răbdarea înainte de un final uluitor”, scrie publicația Daily Mail care laudă doar prestația de la final a lui Celine Dion.
Jurnaliștii britanici continuă într-o nota la fel de negativă: “În ceea ce a fost numită o „catastrofă” meteorologică de către meteorologii francezi, atleții au fost nevoiți să-și pună pelerine de plastic urâte și să se apere cu umbrele, încercând să-și mențină moralul ridicat în timp ce erau biciuiți de ploaie”.

@actualanatomy

My budgie also hates it as you can hear.

♬ original sound - Hannah @ Actual Anatomy

“Alte elemente bizare ale ceremoniei de patru ore au inclus o reprezentație a „tezaurului național” francez Phillippe Katerine, care a fost văzut întins pe o barcă, gol și vopsit albastru, acoperit de un platou de fructe. Și când steagul olimpic a fost în sfârșit ridicat, după ce președintele Emmanuel Macron a deschis ceremonia, a fost ridicat pe catarg cu susul în jos”, continuă britanicii, într-o nota sarcastică.

Gallery

Ziariștii de la The Independent sunt un pic mai blânzi, însă și ei critică, mai diplomat, organizarea ceremoniei. “O ploaie neîncetată a asigurat un început umed pentru Jocurile Olimpice, mulți fiind nedumeriți de formatul acesteia. Spectatorii împrăștiați de-a lungul Senei, în loc să fie înghesuiți în Stade de France, au însemnat și o experiență de vizionare frustrantă. Dornic evident de un apus idilic și un cer înstelat în Orașul Luminilor, având Sena că fundal, Parisul a lăsat mulți oameni să se întrebe de ce s-a abătut de la formatul convențional. Fanii doresc cu ardoare un adevărat spectacol sportiv, pe măsură ce amintirile despre Rio de Janeiro încep să se estompeze, iar Parisul ar putea încă să ofere acest lucru”.

“Wet the games begin”, titrează ironic The Sun, făcând un joc de cuvinte care cu siguranță îi va enerva pe francezi. “Echipa Marii Britanii, îmbibată de ploaie, a plutit pe Sena în cadrul unei ceremonii de deschidere haotice.

Sursa foto: Getty Images, Profimedia, tiktok, captura transmisiune tv

Jocurile de la Paris sunt în buzunarul tău, de la ceremonia de deschidere până la ultima medalie!

Cu VOYO ai acces LIVE la canalele TVR și poți urmări Jocurile de la Paris de oriunde vrei tu, pe orice device! 

*Program disponibil prin retransmisia integrală și nealterată a canalelor TVR conform regulilor must-carry

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni