• PRO TV
  • De ce a murit Sorin Nazîru, fost portar la CS Dinamo U17. Ce spun medicii despre decesul adolescentului de 16 ani

De ce a murit Sorin Nazîru, fost portar la CS Dinamo U17. Ce spun medicii despre decesul adolescentului de 16 ani

De ce a murit Sorin Nazîru, fost portar la CS Dinamo U17. Ce spun medicii despre decesul adolescentului de 16 ani

Florin Sorin Nazîru (16 ani) ar fi decedat în urma unei forme severe de meningită și septicemie. Presa locală sugerează că băiatul ar fi fost infectat cu o bacterie de la o piscină din oraș.

Direcția de Sănătate Publică și Oficiul pentru Protecția Consumatorului Buzău au inițiat investigații în acest caz. Deși încă nu există un diagnostic clar și medicii de la Institutul „Matei Balș” nu au confirmat oficial prezența unei bacterii, familia și anchetatorii așteaptă rezultate concrete.

Acum o săptămână, Florin Sorin Nazîru, s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, acuzând amețeli, dureri de cap și febră, și a povestit că făcuse recent scufundări la o piscină privată din Râmnicu Sărat, unde înghițise apă.

Trei zile mai târziu, starea lui Sorin se deteriorase mult și prezenta semne clare de meningită, așa că medicii au decis transferul de urgență la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București. După doar două zile de când a fost transferat la București, medicii de la „Balș” au hotărât să-l transfere la Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie”, doar că organele interne i-au cedat rând pe rând. În cursul zilei de miercuri, Florin Sorin Nazîru murit, aparent din cauza septicemiei.

Comisarii Protecţiei Consumatorilor au descoperit mai multe nereguli respectiva piscină, printre care şi faptul că unitatea nu deţinea buletine de analize fizico-chimice şi microbiologice, iar apa era murdară.

„Echipa de comisari a constatat faptul că unitatea nu deţine buletin de analize fizico-chimice şi microbiologice, până la data prezentului control, şi de asemenea nu deţine un registru în care să fie menţionate: rezultatele buletinelor de analiză la apă, concentraţiile clorului rezidual liber, valorile ph-ului, temperatura apei, periodicitatea de primenire a apei, fapt care trebuie efectuat zilnic cu schimbarea a 1/3 din volumul apei, dezinfecţia bazinului, substanţele dezinfectante utilizate.

De asemenea, în regulamentul afişat la locaţie nu este menţionat numărul de persoane care se pot afla în piscină, acesta fiind stabilit prin proiectul de construire a piscinei. Apa din incintă nu era limpede, la data şi ora controlului, putând fi observate pe pereţii laterali o dungă verde, iar pe fundul piscinei, pe alocuri pete verzi, acestea fiind formate ca urmare a dezvoltării algelor în apa din piscină”, a informat Protecţia Consumatorilor printr-un comunicat transmis Agerpres.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni