• PRO TV
  • Vacanță în Munții Apuseni: descoperă frumusețile din jurul lacului Beliș, Cluj

Vacanță în Munții Apuseni: descoperă frumusețile din jurul lacului Beliș, Cluj

Vacanță în Munții Apuseni: descoperă frumusețile din jurul lacului Beliș, Cluj

O vacanță în Munții Apuseni are toate ingredientele unei escapade reușite: peisaje de vis, mâncăruri tradiționale delicioase, plimbări în natură și șansa de a te deconecta total de problemele cotidiene. În plus, pe cod roșu de caniculă în toată țara, la Beliș, în munții Apuseni, am găsit temperaturi de 20-25 de grade, ceea ce a fost de vis.

Satul Beliș este unul dintre locurile în care clujenii își petrec weekendurile sau unde și-au făcut case de vacanță. Este o liniște de deplină, pensiunile sunt plasate la o distanță considerabilă una de alta, așa că ai toate șansele să te bucuri de liniștea și relaxarea mult visate.

Gallery

Vacanță în munții Apuseni: cazare în satul Beliș

@doina_cristiana #belis #mancarelaceaun #apuseni #cluj ♬ Folclor Nemuritor - Subcarpați

Pentru bucureștenii ca mine, Beliș nu este o destinație de vacanță prea cunoscută, iar distanța mare de acasă nu prea te face să o iei în considerare.

@doina_cristiana #belis #cluj #bunadimineata #cafea #cazare #apuseni #relax ♬ The Blue Cafe - Chris Rea


Dar dacă planifici un circuit în România, atunci poți încadra și Belișul pe traseul tău, indiferent de unde vii. Vezi AICI cum am făcut noi anul trecut.
Acum, înainte de a veni la Beliș, am avut 3 nopți cazare la Gârda de Sus, lângă Arieșeni.

Prima oara am ajuns în Beliș în 2023, datorită unui prieten care și-a făcut o mini-cabană în mijlocul munților. Practic în pădure. A fost de vis să te trezești dimineața cu o asemenea priveliște și cu o liniște perfectă în jur.

Vara asta am găsit o casă absolut spectaculoasă, cu 4 dormitoare și un living amenajat cu mult bun gust, clar cu ajutorul unui designer. Curtea era absolut imensă, nu era o curte în sine, ci ditamai terenul, cu un mini-iaz, o pădurice și o pajiște uriașă. Am avut și ciubăr, ne-am preparat mâncare la ceaun și am avut o terasă minunată. Prețul super decent pentru o asemenea proprietate.

@doina_cristiana Cazarea perfectă nu exis... Oh, ba da! E la doar o oră de Cluj, în inima Apusenilor...#cluj #belis #apuseni #cazare ♬ sunet original - Red Carpet by Doina Goanta

În Beliș sunt și câteva restaurante bune, la care, cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău. Noi am găsit ceva cu loc de joacă și cu o priveliște frumoasă, mâncare bună, ca să fie mulțumiți și copiii, și părinții. Prețurile măricele, ca în Cluj sau București.

În magazinele din localitate găsești doar câteva produse de bază, nu mare lucru, așa cum suntem noi obișnuiți. Vrei să faci un gratar? Vise, că nu găsești nicăieri carne... Doar congelată.

Vacanță în Apuseni: ce e de făcut în zona Beliș

Noi am stat 4 zile la Beliș și am mai fi stat încă 4… Nu neapărat că ar fi atât de multe lucruri de văzut sau vizitat, cât pentru atmosfera de relxare de acolo. Și pentru RĂCOARE!

@doina_cristiana #codrosu #canicula #belis #cluj #apuseni #18grade #racoare ♬ sunet original - Red Carpet by Doina Goanta

Ce poți vedea în zona Beliș

Lacul Beliș – este cu siguranță unul dintre obiectivele turistice din zonă. Poți închiria hidrobiciclete, caiace, poți face baie, plajă.
Sunt și niște trasee ușoare, prin pădure, care pot fi făcute în jurul lacului.

​Foto: Lacul Beliș, județul Cluj

Cascada Vălul Miresei – nu este în Beliș, dar ajungi cam în jumătate de oră -40 de minute cu mașina. Drumul e frumos, cu peisaje superbe. De la parcare până la cascadă e o drumeție ușoară, prin pădure, de circa 20 de minute până la obiectiv.

@doina_cristiana Când vremea îți strică planurile... #cascadavalulmiresei #belis #cluj #drumetie #varfullespezi ♬ sunet original - Red Carpet by Doina Goanta

Vârful Lespezi din Apuseni – de la cascada Valul Miresei se pornește un traseu ușor până la Vf. Lespezi, care poate fi făcut lejer de copii.

Poți vizita și Clujul, care este la cam o ora de Beliș.

​Foto: Cluj-Napoca

Cheile Turzii – la cam o oră și jumătate de Beliș poți face o super drumeție. Cheile Turzii sunt spectaculoase și merită bifate.

​Foto: Cheile Turzii

Salina Turda – și dacă tot ai ajuns la cheile Turzii, merită o oprire și la cea mai frumoasă salină din România.

​Foto: Salina Turda

Sursa foto: Doina Goanță

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni