• PRO TV
  • Vacanță în Arieșeni, munții Apuseni: peisaje ca-n povești, mâncare mai bună ca la mama acasă și obiective de neratat

Vacanță în Arieșeni, munții Apuseni: peisaje ca-n povești, mâncare mai bună ca la mama acasă și obiective de neratat

Vacanță în Arieșeni, munții Apuseni: peisaje ca-n povești, mâncare mai bună ca la mama acasă și obiective de neratat

Cum verile devin din ce în ce mai călduroase, vacanțele în inima munților sunt soluția ideală ca să scăpam de caniculă. Fix pe acest motiv am ales în acest an ca destinație de vacanță munții Apuseni – sunt o destinație grozavă de mers alături de copii, care cu siguranță nu se vor plictisi cu multitudinea de obiective turistice din zonă.

Unde am stat în Apuseni – satul Gârda de Sus, județul Alba, și satul Beliș, județul Cluj

Plecați cu noaptea-n cap din București, cu Valea Oltului închisă, ne-am aventurat pe Transfăgărașan în drumul nostru spre inima Apusenilor. Prima oprire, de neratat, la Bâlea Lac, apoi am profitat de traseu și le-am arătat copiilor “Casa Întoarsă” de la Avrig.

Vezi si: Turul României cu copiii: hai hui prin țară, ne-am făcut amintiri cât pentru o viață

​Foto: Bâlea Lac, Transfăgărășan

​Foto: Casa Întoarsă, Avrig

Prima cazare a fost în satul Gârda de Sus, care aparține de comuna Arieșeni. Am găsit o pensiune “cocoțată” pe munte, cu un peisaj superb, liniște și multe fructe de pădure în jur.

@doina_cristiana #codrosu #canicula #apuseni #racoare #gardadesus ♬ Rose Garden - Lynn Anderson

Ce obiective turistice am vizitat în zona Arieșeni

Este o zonă atât de ofertantă, doar timp să ai și vreme bună, că în rest poți umbla toată ziua. Însă, chiar și în munte, luna iulie a fost sufocantă – era greu să faci un traseu montan în bătaia soarelui, cu copiii după tine. Însă, din fericire, am avut o mulțime de alte lucruri de făcut.

@doina_cristiana Dimineți în #Apuseni #liniste #munte #arieseni #gardadesus #pensiuneanegoiescu #relax ♬ sunet original - Red Carpet by Doina Goanta

Obiective turistice zona Arieșeni: Peștera Poarta lui Ionele

Am pornit de la pensiune cu mașina pe cheile Ordâncușei, iar prima oprire a fost Peștera Poarta lui Ionele. Copiii au fost încântați pentru că erau doar ei cu ghidul înăuntru și au putut să se manifeste în voie.

​Foto: Peștera Poarta lui Ionele

Obiective turistice zona Arieșeni: Ghețarul de la Scărișoara

Evident, nu puteam rata obiectivul numărul 1 din Apuseni: Peștera Ghețarul de la Scărișoara. Deși prima oară când am fost acolo, acum vreo 15 ani, am mers spre peștera pe jos, prin sate, tentați de plăcintele moțești ale localnicilor, de data asta ne-am dus cu mașina. Era prea cald și copiii s-ar fi plâns în continuu. Eram sub cod roșu de caniculă în toată țara. Am mers cu mașina până în cel mai apropiat loc și de acolo 15 minute pe jos pe drum forestier. Din fericire, și acum am găsit plăcinte moțești, care sunt un deliciu absolut.

@doina_cristiana #ghetaruldelascarisoara #oradea #codrosu #canicula? ♬ Ice Ice Baby - Vanilla Ice

Coborârea în peșteră se face pe niște scări foarte sigure, iar înăuntru a fost o plăcere – să vii dintr-un soare dogoritor la zero grade… e ceva :) Evident, copiii, care până atunci s-au plâns că nu mai pot de cald, au început să se vaite că le e frig.

Desigur, la ieșire ne-am răsfățat, cu toții, cu câte o porție de plăcinte moțești.

Obiective turistice zona Arieșeni: Cascada Vârciorog

În zona sunt mai multe cascade, iar noi am bifat cascada Varciorog. Ca să ajungi la ea, se face o drumeție cam de 8 km dus întors, traseu foarte ușor, dar noi le-am făcut o bucurie copiilor și i-am dus cu căruța. E un domn acolo care așteaptă clienți zi de zi.

​Foto: drumul spre cascada Vârciorog

Obiective turistice munții Apuseni - Peștera Urșilor

Am stat trei zile în zona Arieșeni, iar în una din ele ne-am aventurat un pic mai departe. Nu se putea să ratam una dintre cele mai frumoase peșteri din România – peștera Urșilor. Într-adevăr, am mers cam o oră jumate cu mașina din Arieșeni până în localitatea Chișcău, dar a meritat. Copiii, și nu numai, au fost super încântați!

​Foto: Peștera Urșilor

De aici, grupul nostru s-a împărțit în două direcții – noi am dat “o fugă” (o oră jumate) până la Oradea, iar prietenii noștri s-au întors și în drum au bifat “Groapa Ruginoasa”.

​Foto: Groapa Ruginoasa

Următoarea destinație în Apuseni – satul Beliș, din județul Cluj.

Gallery

Sursa foto: Doina Goanță

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni