• PRO TV
  • William, un prinț de milioane! S-a aflat salariul pe care îl încasează anual moștenitorul tronului britanic

William, un prinț de milioane! S-a aflat salariul pe care îl încasează anual moștenitorul tronului britanic

William, un prinț de milioane! S-a aflat salariul pe care îl încasează anual moștenitorul tronului britanic

William este fără doar și poate unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți prinți din lume! Fiul Regelui Charles al III-lea și al regretatei Diana este primul în ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit și a 14 state independete din Commonwealth. După ce tatăl său a devenit rege, William a preluat titlul de prinț de Wales.

Gallery

​El a moștenit și fostele titluri ale tatălui său „Duce de Cornwall și Duce de Rothesay”.

Aceste titluri regale vin la pachet și cu o serie de responsabilități, dar și cu o remunerație pe măsură. Moștenitorul tronului a câștigat zeci de milioane de euro în primul său an în care a gestionat proprietatea Duchy of Cornwall (Ducatul de Cornwall), moștenire lăsată de Charles atunci când a urcat pe tron.

Ducatul de Cornwall și-a publicat raportul anual integrat joi, 24 iulie, dezvăluind un excedent distribuibil de 23,6 milioane de lire sterline (30,4 milioane de dolari) pentru anul financiar 2023-2024, primul an complet al prințului William în calitate de duce de Cornwall, scrie People. Această sumă acoperă cheltuielile oficiale, caritabile și private ale prințului William, ale lui Kate Middleton și ale celor trei copii ai lor.

Ce este Ducatul de Cornwall

Ca membru activ al familiei regale, Prințul de Wales, nu primește un venit tradițional. În schimb, cheltuielile sale anuale sunt acoperite în mare parte de Ducatul de Cornwall, o moșie înființată de regele Edward al III-lea în 1337 pentru a oferi fonduri moștenitorului tronului.

Această moșie vastă, în valoare de peste 1 miliard de dolari, se întinde pe o suprafață de aproximativ 52000 de hectare în 23 de comitate din Anglia și Țara Galilor și include terenuri, ferme, case și alte bunuri pentru susținerea moștenitorului și a familiei sale.

Prințul William plătește impozit pe venit pentru suma colosală pe care o primește din Ducatul de Cornwall, după scăderea cheltuielilor casnice.

După moartea Reginei Elisabeta, o sursă regală a declarat că Prințul William „și-a intrat pe deplin” în rolul său de șef al Ducatului de Cornwall. Prințul de Wales a făcut mai multe opriri pe moșie de când a moștenit-o, inclusiv în luna mai, atunci când a vizitat locul proiectului inovator de locuințe al Ducatului de Cornwall, menit să abordeze problema persoanelor fără adăpost din Newquay.

În raportul publicat de Ducatul de Cornwall apar și actuliazări privind patronajele Prințului William.

Fan înfocat al fotbalului, el va fi acum patronul FA, o funcție deținută anterior de bunica sa, regina Elisabeta. William a fost președinte al FA din 2006, iar schimbarea reflectă rolul său superior în calitate de Prinț de Wales.

În plus, Prințul William își va asuma noi patronaje la Welsh Guards Charity și la Royal Cornwall Agricultural Association și va deveni președinte al Victoria Cross and George Cross Association. De asemenea, el va trece de la funcția de președinte la cea de patron al Fields in Trust.

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni