• PRO TV
  • O tânără a început o afacere în propriul dormitor, cu doar 600 de lei, iar acum este multimilionară. Ce idee de business a avut

O tânără a început o afacere în propriul dormitor, cu doar 600 de lei, iar acum este multimilionară. Ce idee de business a avut

O tânără a început o afacere în propriul dormitor, cu doar 600 de lei, iar acum este multimilionară. Ce idee de business a avut

În 2006, la vârsta de 23 de ani, Lucy și prietena ei, Sophie, a venit cu o idee strălucită de a începe o afacere pe cont propriu.

Astfel, deși aveau doar 100 de lire sterline și un laptop, au creat un serviciu online de contabilitate pentru persoanele care lucrează pe cont propriu sau pentru proprietarii de afaceri mici, numit Mazuma.
În 2024, compania are peste 10.000 de abonați și este evaluată la impresionanta sumă de 10 milioane de lire sterline.

Echipa a crescut, de asemenea, de la doi angajați, la 70 de persoane care lucrează pentru Mazuma.

”Nu le cerem oamenilor să-și țină singuri contabilitatea sau să se priceapă la software. Tot ce trebuie să facă este să trimită o poză sau un mesaj”, spune Lucy.
Totuși, drumul până la o afacere de milioane de lire sterline nu a fost ușor. Cele două tinere au fost nevoite să-și facă conexiuni la tot felul de evenimente de afaceri, unde și-au prezentat ideea.
”La început, mergeam la meetinguri cu autobuzul și am câștigat clienții rând pe rând - când au început să ne plătească, am reinvestit banii în companie”, spune Lucy.


Foto: Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni