• PRO TV
  • 13 ani fără Amy Winehouse, regina muzicii soul! Ultimele cuvinte pe care regretata artistă i le-a spus medicului ei înainte să fie găsită moartă

13 ani fără Amy Winehouse, regina muzicii soul! Ultimele cuvinte pe care regretata artistă i le-a spus medicului ei înainte să fie găsită moartă

13 ani fără Amy Winehouse, regina muzicii soul! Ultimele cuvinte pe care regretata artistă i le-a spus medicului ei înainte să fie găsită moartă

S-au împlinit 13 ani de la moartea regretatei Amy Winehouse, supranumită regina muzicii soul și câștigătoare a cinci premii Grammy. Britanica avea doar 27 de ani când a fost găsită fără suflare, în iulie 2011, în locuința sa din Londra.

Gallery

​În urma unei anchete s-a stabilit că Amy avea în organism la momentul decesului o concentrație de alcool de peste cinci ori mai mare decât limita legală, adică 416 miligrame de alcool la un decilitru de sânge. Decesul artistei a fost unul accidental, cauzat de abuzul de alcool, potrivit anchetatorilor britanici.

De-a lungul carierei, Amy Winehouse a recunoscut lupta cu dependența de alcool și droguri și a fost internată de mai multe ori în clinici de dezintoxicare.

O mărturisire înfricoșătoare pe care i-a făcut-o medicului său cu câteva ore înainte de moarte a fost dezvăluită în cadrul anchetei sale, potrivit Daily Star.

Dr. Christina Romete este medicul audiat de polițiști după moartea artistei și totodată se numără printre ultimele persoane care au văzut-o în viață pe Amy.

Medicul a mers la locuința artistei din Londra în noaptea dinaintea morții sale.

Dr. Christina Romete a vorbit cu Amy în timpul vizitei sale și a declarat instanței că artista a mărturisit că începuse să bea din nou după o lungă perioadă în care nu mai pusese gura pe alcool.

Artista pare că înțelesese cât de gravă era starea ei și i-a spus în mod straniu medicului: „Nu vreau să mor”. Dr. Romete a dezvăluit că lui Amy i se administrase un medicament numit Librium pentru a o ajuta să facă față simptomelor cauzate de sevrajul de alcool.

Cu toate acestea, în ciuda stării de slăbiciune în care se afla, Amy a refuzat orice sprijin psihiatric. Dr. Romete a declarat instanței că acest lucru se datorează faptului că vedeta era îngrijorată că acest lucru ar putea avea un impact asupra creativității sale.

„A fost una dintre cele mai inteligente tinere femei pe care le-am întâlnit vreodată” și ”Era foarte hotărâtă să facă totul în felul ei, inclusiv terapia ei. Era foarte strictă în această privință”, a declarat medicul în instanță.

Dr. Romete, care a văzut-o pe Amy în noaptea dinaintea morții sale, a declarat că artista părea „calmă și oarecum vinovată” și că era puțin „amețită”, dar încă putea vorbi. Ea a dezvăluit că Amy a recunoscut că a început să bea din nou pe 20 iulie, cu doar trei zile înainte să moară.

Când a fost întrebată dacă intenționează să renunțe din nou la alcool, Amy a răspuns: „Nu știu”. Dr. Romete a declarat că a avertizat-o în mod repetat pe Amy cu privire la pericolele alcoolului, inclusiv riscul de deces.

Fotografii: Getty Images

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni