• PRO TV
  • În ce împrejurări a murit Valentina, tânăra de 29 de ani care a fost operată la stomac, ca să piardă din greutate. „Sora mea a început să-și piardă vederea...”

În ce împrejurări a murit Valentina, tânăra de 29 de ani care a fost operată la stomac, ca să piardă din greutate. „Sora mea a început să-și piardă vederea...”

În ce împrejurări a murit Valentina, tânăra de 29 de ani care a fost operată la stomac, ca să piardă din greutate. „Sora mea a început să-și piardă vederea...”

Valentina Lazari, în vârstă de 29 de ani, a murit la două luni după o operație de micșorare a stomacului. Familia susține că fata ar fi făcut o infecție, dar medicul spune că aceasta s-ar fi intoxicat după vizita la o piscină. Cazul a șocat opinia publică, mai ales că împejurările în care s-a stins tânăra stârnesc multe semne de întrebare.

Gallery

​Cazul Valentinei, o tânără din Republica Moldova, a intrat în atenția mass-media, după ce a fost făcut public pe o rețea de socializare de către fratele acesteia, Alexandru Lazari. El povestește că sora lui, Valentina, a decis să facă o operație de micșorare a stomacului după un șir de metode de slăbit care nu au ajutat-o.  

„Ea a adunat timp de 2 ani bani pentru a-și face acest cadou, a renunțat la multe alte planuri, vise, dar a adunat bănuț cu bănuț 96.000 de lei (n.r.24.785,66 RON) pentru un pas decisiv în viața ei. Operația a trecut cu succes, după spusele medicilor; sora s-a întors acasă cu speranțe mari și cu planuri de viitor. Se vedea în sfârșit mireasă. Și iată azi (n.r. 20 iulie), a fost mireasă, doar că în sicriu alb.Peste vreo 3 săptămâni, după intervenție, ea începuse să se simtă rău - acuza slăbiciuni, greață, lipsa poftei de mâncare. La consultații la Repromed (n.r. o clinică privată din Chișinău), a fost asigurată că sunt simptome normale și că “organismul trece printr-un stres”, iar dacă vede că nu se descurcă - să apeleze la ajutorul unui psiholog”, povestește fratele ei. 

​După ce a început să se simtă rău, Valentina ar mai fi stat câteva zile acasă, crezând că este ceva trecător. Cei apropiați au dus-o la spitalul unde se operase, unde i-au fost administrate perfuzii.

„Ea se simțea și mai rău, pierduse complet vederea, gemea întruna, iar asistentele la insistențele mele de a face ceva ziceau “ liniștiți-vă, tot e sub control, hai ca mă duc să îi mai pun o injecție de durere, dar i-am pus azi deja vreo 4…” Tot luni, i s-a făcut tomografie la zona burții și i-au arătat mamei ca “stomacul e plin de balonașe “. Medicii deja ne ziceau ca e intoxicată, ca e otrăvită “ căutați unde a fost și ce a consumat”. Nu puteam să cred că cineva putea să îi facă așa rău surorii mele, dar dacă medicul zice…Ne-au anunțat ca pe marți o vor transfera la Spitalul Republican la toxicologie. Marți, 09.07 starea Valentinei se agrava. După ce l-am sunat de câteva ori pe prof. Hotineanu și îl rugam disperat să facem ceva, acesta a zis ca ne trimite ambulanța să o ducem la Spitalul Republican, dar să achităm ambulanța pt ca vine una privată. OK. Ajunși la Sp. Republican, dna doctor care a preluat-o, din Terapie Intensivă tuna și fulgera “ce-au făcut cei de la Repromed? Cum au adus-o în așa stare? Ce să fac eu cu fata asta acum?”

Familia Valentinei presupune că tânăra a făcut infecție după intervenția bariatrică și îi acuză pe medici de neglijență. 

„Toată această infecție a ajuns în sange, iar sângele a împrăștiat-o prin tot corpul, atacând porțiuni de creier responsabile de mișcare, de vedere, etc. Noi NU vom mai permite ca Valentina să fie acuzata ca a consumat alcool, că a luat droguri, că cineva i-a turnat ceva în pahar, că poate i s-au făcut farmece. Nu ne mai luați de proști. Dnule Hotineanu, moartea asta stupidă rămâne pe conștiința Dvs., greșeală aroganta și nechibzuită. Suntem sfâșiați de durere. Zbor lin, sora noastră”, a scris fratele ei. 

După acest caz, Ministerul Sănătății de la Chișinău a pornit o anchetă.

Adrian Hotineanu, chirurgul și directorul spitalului „Repromed”, a declarat pentru un post de televiziune că tânăra ar fi fost intoxicată, după o vizită la piscină.

„Noi nu știm cum ea s-a intoxicat. Ea a fost la piscină, așa cum țin minte. Așa cum au analizat-o medicii la primire, ea a fost la piscină, după care au găsit-o inconștientă. Asta trebuie de întrebat rudele cum s-a întâmplat. Ceea ce țin minte este că ea a fost la piscină și a fost găsită de maică-sa în stare foarte gravă. Omul nu se duce la piscină când îi este rău. Și atunci ea a fost intoxicată. Pierderea vederii sau confuzia mentală nu se întâmplă de la nicio operație peste două luni”, a spus Hotineanu pentru tv8.md

Sursă foto: Facebook/ Alex Lazari 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni