• PRO TV
  • Motivul pentru care, timp de două zile, se va circula cu restricții pe Transfăgărăşan

Motivul pentru care, timp de două zile, se va circula cu restricții pe Transfăgărăşan

Motivul pentru care, timp de două zile, se va circula cu restricții pe Transfăgărăşan

Miercuri şi joi, 17 şi 18 iulie, pe Transfăgărășan se va circula cu dificultate. În zonă va fi o echipă de filmare, care își va desfășura activitatea, astfel încât vor exista restricții temporare de circulație pe anumite porțiuni, anunță Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Gallery

„Miercuri, 17.07.2024 și joi, 18.07.2024, vor fi restricții temporare de circulație pe Transfăgărașan (DN 7C), între Cabana Capra și Bâlea Lac, pe sectoarele de drum cuprinse între km110+500 – km112+500, km 112+500 – km114+500, km 113+000 – km 115+000 și km 115+000 - km 116+808, pentru realizarea unui material cu conținut videografic.

Intervalele de realizare a cadrelor video vor avea o durata de pana la 15 minute, urmate de pauze cu o durata de cel puțin 20 de minute, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către autovehiculele aflate în trafic”, se menționează în mesajul publicat pe pagina oficială a instituției. 

Filmările sunt parte a producției unui material publicitar, precizează romania-actualitati.ro

După ce au început lucrările pe Valea Oltului, Transfăgărășanul reprezenta una dintre rutele ocolitoare. Drumul este un punct de atracție și pentru mulți turiști, astfel că în weekend devine foarte aglomerat. 

Mai mulți șoferi își povestesc experiențele din ultima perioadă: 

„Astăzi am fost pentru prima dată pe Transfăgărășan și e duminică. Am stat la Bâlea Lac de la 10,35 până la 11,20 deoarece parcarea costă 10 lei pe oră. Abia am mâncat o jumătate de porumb fiert și o slană pe grătar că mie mi se face foame la altitudine și când să plec mai ieși din parcare dacă poți. Tunelul era plin de mașini și din sens opus coada de mașini se mărea văzând cu ochii. Abia pe la 12,30 am scăpat de ambuteiaj și am început să cobor spre Cârțișoara. Dacă nu ajungeam acolo de dimineață nu cred că ajungeam astăzi acasă să scriu acest post. Bicicliști, motocicliști, automobiliști din toată Europa plus un autocar care cobora și nu cred că a ajuns până sus, acolo au ocupat toate parcările și toate șanțurile de pe marginea drumului. Alții urcau hotărâți atât dinspre partea argeșeană cât și dinspre Sibiu. Unii mai șmecheri au parcat dincolo de tunel și au plecat pe jos că tunelul are și un trotuar spre Bâlea Lac. Ei erau îmbrăcați foarte bine deoarece în tunel e frig și apa care se infiltrează prin pereți îți cade în cap și te plouă. În general a fost foarte frumos dar nu mai vin duminica”, a scris un român pe pagina sa de socializare. 


„În România nu merită să mergi undeva în weekend sau de sărbatori. Așa e cam peste tot. Îmbulzeală”, i-a răspuns cineva. 

„Dacă vrea cineva să se bucure de șoselele de pe munte din Romania să meargă în lunile septembrie și octombrie”, a recomandat un turist. 

Unii șoferi, care străbat mai des Transfăgărășanul, au observat că întâlnesc tot mai des urși pe traseu:

@aventuristic Urșii de pe Transfăgărăşan s-au înmultit ? #transfagarasan #ursi #munte #viziteazaromania #transfagarasanromania #natura #dn7c #aventuristic #balealac #vidraru ♬ original sound - Aventuristic

Sursă foto: Pixabay

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni