• PRO TV
  • (P) Calități ale jucătorilor de poker care te pot ajuta și în viața de zi cu zi

(P) Calități ale jucătorilor de poker care te pot ajuta și în viața de zi cu zi

(P) Calități ale jucătorilor de poker care te pot ajuta și în viața de zi cu zi

A fi un jucător bun de poker implică multe lucruri. Dincolo de cunoașterea regulilor și aplicarea strategiilor, ai nevoie și de alte elemente, iar unele te pot ajuta și în viața de zi cu zi.

Un jucător bun de poker știe să își gestioneze bugetul, să acționeze sub presiune, să citească alți oameni, să fie răbdător și să găsească soluții în orice situație poate apărea. Deloc surprinzător, toate acestea pot fi aplicate și în viața de zi cu zi.

În rândurile următoare, te invităm să descoperi care sunt calitățile jucătorilor de poker ce pot fi aplicate și în viața de zi cu zi.

Gestionarea bugetului

Niciun jucător de poker nu reușește să aibă succes tot timpul. Automat apar și variațiile, adică acele perioade în care orice ai face parcă nimic nu iese cum ți-ai dori. Cea mai simplă modalitate de a trece peste o perioadă proastă este să îți gestionezi bugetul eficient.

Dacă reușești acest lucru, poți avea succes pe termen lung în poker. Iar gestionarea eficientă a bugetului din poker îți poate aduce beneficii și în viața de zi cu zi. Dacă știi deja din poker cum să îți gestionezi bugetul, de ce nu ai putea aplica asta și în viața de zi cu zi?

Ba chiar specialiștii recomandă să ne împărțim bugetul în mai multe părți: să direcționăm o parte din veniturile lunare pentru economii, să păstrăm un procent mai mare pentru cheltuielile obligatorii din viața de zi cu zi, dar să nu ignorăm nici partea de distracție și relaxare.

Atenția distributivă îmbunătățită

Jucătorii buni de poker știu că trebuie să fie atenți la orice se întâmplă. Nu doar la mâna lor și la cărțile de pe masă, ci să încerce să anticipeze și mutările ori cărțile adversarilor. Ba mai mult, jucătorii mai experimentați joacă la mai multe mese simultan pe site-urile de online poker, o funcție permisă și apreciată de cei care au ajuns la un nivel ridicat și nu numai. Când joci la mai multe mese deodată, automat ai nevoie de o atenție distributivă peste medie. Iar atenția distributivă ne poate fi utilă și în viața de zi cu zi. În primul rând la locul de muncă, unde este o calitate foarte apreciată. Dar și în alte domenii.

Luarea deciziilor sub presiune

Cei mai mulți jucători practică pokerul pe bani reali. Iar când în joc este și o miză financiară, nu e surprinzător că apare și presiunea, așa cum se întâmplă și în diferite sporturi, mai ales la fotbal. Orice decizie pe care o iei te poate aduce mai aproape de succes sau mai departe de el.

Așadar, jucătorii buni de poker se antrenează pentru a face față presiunii. Să nu se lase copleșiți de emoții ori de gândurile mai puțin faste care pot apărea în acele secunde importante. Și dacă dobândești această calitate, aceasta îți poate fi utilă și în viața de zi cu zi. Nu puține sunt situațiile în care trebuie să gândești rapid și să iei o decizie sub presiune.

Răbdarea, o cheie a succesului

De multe ori ne dorim să avem succes rapid, indiferent despre ce domeniu este vorba. Și în poker sunt jucători care doresc să atingă culmile gloriei imediat după ce s-au apucat. Dar este oare acest lucru posibil? Cei ce reușesc sunt mai degrabă excepții. În realitate, ai nevoie de multă răbdare pentru a avea succes și în poker.

Iar pokerul te învață să privești mult mai răbdător lucrurile, să vezi evoluția în pași mici. Și acest lucru poate fi aplicat și în viața de zi cu zi. Cu cât ne gândim mai atent pașii, cu atât avem șanse mai mari să atingem culmile gloriei în domeniul pe care îl țintim. Așadar, răbdarea este o componentă importantă atât în poker cât și în viața de zi cu zi.

Citirea oamenilor

În poker e bine să cauți tot timpul tipare și să îți citești adversarii. Dacă îi ai în față, fiecare gest pe care îl fac s-ar putea să spună ceva despre cărțile lor. Poate sunt trădați de emoții sau poate încrederea debordantă pe care o arată ascunde un bluf.

Pokerul, până la urmă, te poate învăța și să citești oamenii. Să îți dai seama dacă cineva încearcă să blufeze. Cum ar fi dacă ai putea aplica acest lucru și în viața de zi cu zi? Nimeni nu garantează că poți intra în mintea celorlalți, dar este un exercițiu interesant pe care îl poți aplica.

Jocurile de casino cu mize reale se adresează persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!

Decizie ONJN L1160654W000324

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni