• PRO TV
  • (P) Cum alegi cel mai bun ulei pentru o cutie de viteze manuală? Iată criteriile!

(P) Cum alegi cel mai bun ulei pentru o cutie de viteze manuală? Iată criteriile!

(P) Cum alegi cel mai bun ulei pentru o cutie de viteze manuală? Iată criteriile!

Atunci când vrei să cumperi ulei pentru o cutie de viteze manuală, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, ca să faci cea mai bună alegere. În primul rând, e nevoie să înțelegi care este rolul acestei componente esențiale în funcționarea de ansamblu a autoturismului.

Funcțiile îndeplinite de cutia de viteze și avantajele celei manuale

Motorul oricărui automobil funcționează optim doar într-o anumită gamă de turații, iar adaptarea cuplului motor la necesitățile de deplasare este realizată tocmai cu ajutorul cutiei de viteze. Prin schimbarea treptelor, aceasta permite controlul vitezei de deplasare în modul următor: în treptele inferioare, se obține un cuplu mai mare la roți, ceea ce permite pornirea de pe loc sau urcarea pantelor, în timp ce în treptele superioare viteza crește fără a forța motorul.

Dacă totul funcționează în mod optim și motorul este menținut în zona potrivită de turații, consumul de combustibil se reduce, ceea ce ajută la economisirea de bani și la reducerea emisiilor de gaze. Mașina atinge performanțe mai bune în ceea ce privește accelerația și viteza maximă. Alte beneficii se referă la reducerea zgomotului și a vibrațiilor motorului, deci la un confort sporit atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Varianta manuală presupune ca șoferul să schimbe treptele folosind o pârghie de schimbător și un ambreiaj, în timp ce, în versiunea automată, schimbarea de face fără intervenția directă a conducătorului auto. Varianta manuală permite un control sporit, în vederea optimizării performanțelor automobilului. Este mai fiabilă pe termen lung, deoarece are mai puține componente care se pot defecta, și permite o îmbunătățire constantă a abilităților de conducere.

Pentru a profita de toate aceste beneficii, este necesar să alegi un ulei cutie de viteze manuală de bună calitate. Astfel, vei putea fi sigur că toate componentele automobilului pe care îl conduci funcționează la potențialul lor maxim. Accesează site-ul www.automag.ro pentru a face cea mai bună alegere!

Sfaturi esențiale atunci când cumperi ulei cutie de viteze manuală

Pentru a face alegerea optimă, este necesar să ții cont de mai multe criterii esențiale, după cum urmează:

  • respectarea întocmai a specificațiilor producătorului mașinii, pe care le găsești în manualul de utilizare a vehiculului. Ele se referă la tipul și vâscozitatea uleiului, precum și la certificările necesare;
  • gradul de vâscozitate este influențat și de temperatura și de condițiile în care conduci de obicei. De exemplu, este necesar un ulei cutie de viteze manuală cu un interval larg de vâscozitate dacă vei șofa în condiții diverse de temperatură, de exemplu atât în zone mai reci, de depresiuni montane, cât și în zone mai calde, de câmpie. Altfel, vâscozitatea mai mare e recomandată pentru temperaturi înalte, iar vâscozitatea mai mică pentru zone reci;
  • trebuie să te asiguri, de asemenea, că substanța pe care o cumperi conține aditivii necesari pentru a preveni coroziunea și uzura, precum și aditivi care previn formarea spumei, deoarece aceasta ar reduce eficiența lubrifierii;
  • întotdeauna este o idee bună să citești recenziile lăsate pe paginile magazinelor online de către alți utilizatori, pentru a vedea dacă lubrifiantul a dat randamentul dorit în condiții similare celor în care urmează să îl folosești.

Ai în vedere toate aceste elemente atunci când cumperi ulei pentru cutie de viteze manuală și poți fi sigur că nu vei da greș!

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

 

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni