• PRO TV
  • „Tocmai au câştigat Jocurile Olimpice”. Ţinutele Mongoliei pentru ceremoniile de la Paris fac furori pe internet! Cum arată echipamentul României

„Tocmai au câştigat Jocurile Olimpice”. Ţinutele Mongoliei pentru ceremoniile de la Paris fac furori pe internet! Cum arată echipamentul României

„Tocmai au câştigat Jocurile Olimpice”. Ţinutele Mongoliei pentru ceremoniile de la Paris fac furori pe internet! Cum arată echipamentul României

Parisul urmează să găzduiască a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară, cel mai important eveniment sportiv la nivel mondial. Olimpiada de la Paris va începe vineri, 26 iulie, cu o ceremonia grandioasă.

Gallery

Delegația României are peste 100 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris. Team Romania are reprezentanți în probele de înot, atletism, canotaj, kaiac-canoe, box, polo, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, tenis de masă, yachting, lupte, scrimă, triatlon, ciclism, haltere, judo, tir cu arcul și tenis.

Zilele acestea, țările participante și-au prezentat oficial echipamentele cu care vor apărea la ceremoniile de deschidere și închidere a Jocurilor Olimpice de Vară.

Internauții și-au ales deja uniforma preferată, iar imaginile cu echipamentul Mongoliei s-au viralizat instant pe rețelele de socializare. (Vezi imagini în GALERIA FOTO de mai sus)

Utilizatorii de social media au fost cuceriți de vestele cu broderii inedite, robele plisate și accesoriile inspirate din îmbrăcămintea tradițională.

Creațiile sunt opera Michel&Amazonka, o marcă ce aresediul în Ulaanbaatar și care produce articole de îmbrăcăminte couture și prêt-à-porter care „exprimă esența tradiției și culturii mongole”, scrie CNN.

Pe pagina de Instagram a brandului au apărut mai multe fotografii de la o ședință foto realizată de Nima Khibkhenov, în care modelele poartă cu mândrie echipamentul în care vor defila sportivii mongolezi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Ținutele sportivelor includ cercei ceremoniali și genți brodate, în timp ce purtătorii de drapel de sex masculin vor purta o pălărie de arcaș, o curea și cizme mongole tradiționale.

Modelele includ culorile naționale albastru, roșu și alb, precum și diverse modele și motive tradiționale, inclusiv simbolul „Soyombo” care apare în steagul țării. De asemenea, sunt prezente motive asociate cu Parisul și cu Jocurile, și anume Turnul Eiffel și flacăra olimpică.

Confecționarea ținutelor a durat în medie 20 de ore fiecare, potrivit Comitetului Național Olimpic Mongol.

Ținutele au atras atenția pe rețelele de socializare - în special pe TikTok, unde analiștii de modă și sport le-au lăudat. „Tocmai au câștigat Jocurile Olimpice înainte ca acestea să înceapă”, a scris stilistul Ryan Yip într-un videoclip cu peste 2 milioane de vizualizări.

„Detaliile sunt foarte frumoase... se pare că totul a fost foarte bine gândit”, „Cea mai frumoasă uniformă de până acum”, „Asemenea modele complicate și frumoase!”, au scris alți utilizatori de social media, potrivit sursei citate mai sus.

@pojoksatu.id

Negara Mongolia telah mengumumkan peluncuran seragam Tim Nasional mereka untuk Olimpiade Paris dalam acara seremonial pada Rabu (3/7/2024). Seragam ini dirancang oleh brand Michel & Amazonka untuk prosesi seremonial, sementara seragam perlombaan atlet dirancang oleh Mizuno.

♬ suara asli - Pojoksatu.id Official

Fondat de surorile Michel Choigaalaa și Amazonka Choigaalaa, Michel&Amazonka a proiectat anterior ținutele echipei mongole pentru Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing 2022 și Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020, unde țara a obținut o medalie de argint și trei de bronz.

Cum arată uniformele oficiale de defilare ale Team Romania pentru Jocurile Olimpice de la Paris 

În urmă cu două zile, COSR a prezentat uniformele oficiale de defilare ale Team Romania pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.

Sportivii români vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 sub noua emblemă Team Romania aprobată de Comitetul Internațional Olimpic, în uniforme create de designerul român Gyarfas Olah și fabricate în România de Pandora Prod. (Vezi imagini cu echipamentul României în GALERIA FOTO de mai sus)

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 se va desfășura, pentru prima oară în istoria olimpismului, în afara stadionului, pe râul Sena.

„Team Romania este echipa de a cărei performanță se leagă speranțele noastre pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și în jurul căreia s-au concentrat eforturile și prioritățile noastre din ultimul an. COSR și-a propus ca anul acesta România să facă o demonstrație de încredere în sine, de optimism și de „soft power" - ca națiune progresistă și valoroasă prin caracter uman, talent și performanță. La Paris, sub privirile întregii lumi, Team Romania este România”, a declarat Mihai Covaliu, președinte COSR.

Conceptul designului uniformelor de paradă pentru JO Paris 2024 este inspirat de motto-ul olimpismului "unitate în diversitate" - o celebrare a personalității fiecărui sportiv, a talentului și spiritului fiecăruia, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Designerul Gyarfas Olah a propus o colecție de ținute variate, cu elemente comune și complementare, toate având stilistic un numitor comun: o atitudine casual sport modernă care celebrează bucuria de a fi împreună și bucuria sportului. Culoarea predominantă este galben, un simbol al identității naționale, dar și al unei atitudini optimiste și prietenoase, un porte-bonheur pentru tricolori.

Sportivii Team Romania au putut alege cu ce vor să se îmbrace: sportivele au putut opta pentru fuste sau pantaloni, în diverse lungimi, galbene sau bleumarin, iar bărbații pentru pantaloni scurți sau lungi, galbeni sau bleumarin, cu jachete versatile, accesorizate vizibil.

„Superb totul: culorile, combinatiile de culori, croiala”, „Bravo! Galbenul ne reprezintă! Galbenul ne aduce noroc!”, „ Frumos și sugestiv! Sper din tot sufletul să ne poarte noroc! Succes delegației olimpice a României!”, „ Excelent! Linii simple și detalii discrete. Coerente. În pas cu timpurile. Aș cumpăra. Felicitări și baftă sportivilor!”, „ Foarte mișto designul, felicitări! Îmi place atenția la detalii și faptul că tricolorul e introdus subtil, fără să epateze. Sunt foarte moderne și chic”, „Frumos! Elegant! Așa ca de defilare la Paris! Succes!”, au scris internauți în dreptul pozelor cu echipamentul României de la cermoniile JO de la Paris.  

Fotografii: Facebook/ Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni