• PRO TV
  • (P) Sfaturi pentru aplicarea corectă a parfumului: cum să faci aroma să dureze mai mult

(P) Sfaturi pentru aplicarea corectă a parfumului: cum să faci aroma să dureze mai mult

(P) Sfaturi pentru aplicarea corectă a parfumului: cum să faci aroma să dureze mai mult

Descoperă un articol plin de secrete ale parfumierilor, care te va învăța cum să aplici parfumul astfel încât aroma să dureze cât mai mult! Vei afla care sunt factorii care influențează durata aromei și vei învăța strategii eficiente pentru a păstra parfumul pe tot parcursul zilei. În plus, îți vom oferi și câteva recomandări despre cum să alegi parfumul potrivit pentru tine.

Factori care influențează durata aromei parfumului pe piele 

Aplicarea corectă a parfumului joacă un rol esențial în durabilitatea aromei acestuia. O serie de factori influențează, la rândul lor, durata în care aroma unui parfum de bărbați sau de damă se menține pe piele. Iată o serie dintre acești factori: 

·       tipul de piele 

Tipul de piele și pH-ul acesteia influențează semnificativ durata aromei. Pielea uscată absoarbe parfumul mai rapid decât pielea hidratată sau uleioasă, de aceea, aroma poate dura mai puțin pe o piele uscată.  

·       metoda de aplicare 

Cea mai eficientă metodă constă în aplicarea parfumului pe zonele pulsatorii ale corpului, cum sunt încheieturile mâinilor, spatele urechilor sau pe gât. Aceste zone emana căldură, care ajută la difuzarea parfumului pe tot parcursul zilei, prelungind semnificativ durata aromei! 

·       concentrația parfumului 

Concentrația parfumului este, de asemenea, un factor cheie. Un parfum cu o concentrație mai mare de uleiuri parfumate va avea o durată mai lungă decât unul cu o concentrație mai mică. Parfumurile cu o concentrație de 20-30% de uleiuri parfumate pot dura până la 6-8 ore, în timp ce o apă de toaletă cu o concentrație de 5-15% poate dura doar 2-4 ore.

·       temperatura și umiditatea mediului

Într-un mediu cald și umed, parfumul se va evapora mai repede. Prin urmare, este esențial să păstrezi parfumurile în condiții optime, într-un loc răcoros și uscat. Astfel, vei maximiza durata aromei parfumului și te vei asigura că acesta rămâne proaspăt și plăcut pe tot parcursul zilei! 

Metode prin care poți maximiza durata aromei parfumului pe piele 

Maximizarea duratei aromei parfumului nu este doar o artă, ci și o știință. O poți realiza însă folosind câteva strategii simple: 

  • aplicarea parfumului pe punctele de puls este una dintre metodele cele mai eficiente. Încheieturile mâinilor, partea interioară a coatelor, spatele genunchilor sau porțiunea gâtului sunt zone ale corpului emană căldură, iar ele accelerează difuzarea parfumului și amplifică mirosul acestuia; 
  • hidratarea pielii înainte de aplicarea parfumului este o altă metodă eficientă. Pielea uscată absoarbe parfumul, reducând durata aromei. Prin aplicarea unei loțiuni sau a unui ulei de corp înainte de parfum, vei crea un strat de bază care va permite parfumului să reziste mai mult;
  • aplicarea parfumului imediat după duș este o altă metodă care poate prelungi durata aromei. Când porii sunt deschiși din cauza căldurii și a umezelii, aroma parfumului poate fi închisă în piele, prelungind astfel durata parfumului.  

Instrucțiuni pas cu pas pentru aplicarea corectă a parfumului 

  • aplică parfumul imediat după duș, când pielea este încă umedă și porii sunt deschiși;
  • aplică parfumul pe punctele de puls: încheieturile mâinilor, în spatele urechilor, pe piept;
  • nu freca parfumul după aplicare, ci lasă-l să se usuce natural, pentru a nu distruge structura aromei; 
  • aplică parfumul înainte de a te îmbrăca, pentru a evita petele pe haine;
  • aplică parfumul cu măsură! Un strop sau două sunt de obicei suficiente. 

Un obicei comun după aplicarea parfumului este frecarea încheieturilor mâinilor sau a altor zone unde a fost aplicat. Cu toate acestea, aceasta este o metodă contraproductivă! Frecarea poate descompune moleculele de parfum, scurtând durata aromei, deci evită o astfel de practică! Poți să experimentezi cu celelalte metode, pentru a afla care funcționează cel mai bine pentru tine. 

Cum să alegi parfumul potrivit pentru tine?  

Alegerea parfumului potrivit implică, la rândul ei, o serie de factori de luat în considerare. În primul rând, este esențial să cunoști gusturile personale în ceea ce privește notele parfumului. Ai în vedere principalele note de bază, cele care persistă, care sunt fie citrice, lemnoase, florale sau de condimente. 

Contextul în care parfumul va fi purtat este, de asemenea, un aspect important. Un parfum mai subtil este preferabil pentru mediul de lucru, în timp ce unul puternic va fi mai potrivit pentru o ieșire de seară. 

Înainte de a cumpăra un parfum, este recomandat să-l testezi pe propria piele și să-l lași să se dezvolte câteva ore. Fiecare piele reacționează diferit la parfumuri, astfel încât ceea ce miroase bine pe altcineva s-ar putea să nu miroasă la fel de bine pe tine. 

Așadar, ține cont de aceste strategii și vei putea prelungi semnificativ aroma parfumului preferat, menținând-o pe tot parcursul întregii zile! 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni