• PRO TV
  • O nouă tragedie pe un râu din Italia. Cine este Bogdan Ștefan Cristoiu, românul de 30 de ani care și-a pierdut viața încercând să-l salveze pe alt tânăr de la înec

O nouă tragedie pe un râu din Italia. Cine este Bogdan Ștefan Cristoiu, românul de 30 de ani care și-a pierdut viața încercând să-l salveze pe alt tânăr de la înec

O nouă tragedie pe un râu din Italia. Cine este Bogdan Ștefan Cristoiu, românul de 30 de ani care și-a pierdut viața încercând să-l salveze pe alt tânăr de la înec

Bogdan Ștefan Cristoiu, un român de 30 de ani, s-a înecat în râul Brenta din Italia, încercând să salveze un tânăr de 23 de ani, originar din Sri Lanka.

Gallery

​Bogdan locuia în Curtarolo, o comună din provincia Padova, Italia. Avea o condiție fizică de invidiat, pentru că îi plăcea sportul. El se aruncase în râu după ce a văzut că un tânăr se îneacă. Ulterior s-a stabilit identitatea acestuia. Se numea Ramesh Ganegedara, avea 23 de ani și venea din Sri Lanka. Tânărul solicitase protecție internațională și ajunsese în Italia în urmă cu doar două luni. În încercarea de a-l salva, Bogdan reușise să-l prindă de mână, dar apoi ambii au fost duși de curenții puternici. Corpul neînsuflețit al tânărului român a fost găsit aseară, în jurul orei 23.00, la o adâncime de patru metri, iar cel al băiatului din Sri Lanka a fost găsit astăzi, dimineață, potrivit  mattinopadova.gelocal.it

Pe pagina de socializare a Ambasadei României în Italia a fost postat un mesaj de condoleanțe: „Suntem profund întristați de tragedia în urma căreia Bogdan Ștefan Cristoiu, cetățean român în vârstă de 30 de ani din Curtarolo, și-a pierdut viața în apele râului Brenta, în încercarea eroică de a salva viața unui tânăr aflat în pericol în apele râului.

În aceste momente de adâncă suferință și de grea încercare pentru familiile îndoliate ale celor doi tineri, transmitem cele mai sincere condoleanțe!Dumnezeu să îi odihnească!”

Ce s-a întâmplat înainte de tragedia de pe râul Brenta, unde doi tineri au murit înecați


Potrivit martorilor, Ramesh Ganegedara a intrat în apă, încercând să recupereze o minge. Acesta venise să se relaxeze pe o mică plajă, de pe râul Brenta, și să joace fotbal cu prietenii. Tânărul a crezut că râul nu este periculos, dar odată ce l-a luat curentul nu a mai putut ieși la mal. 
Bogdan Ștefan Cristoiu, în vârstă de 30 de ani, l-a văzut în dificultate și a sărit să-l ajute. A înaintat spre băiat, dar el însuși s-a trezit într-o situație critică. Amândoi au fost dispărut în apele râului. 

Această tragedie le-a amintit multor oameni de cea din Natisone, când trei tineri români: Patrizia Cormis, Bianca Doroş și Cristian Molnar s-au înecat în râu după o viitură. 

Sursă foto: Facebook

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni