• PRO TV
  • De ce fac indienii nunți mari și spectaculoase. Explicația din spatele opulenței afișate: "Te naști din nou. Invitatul este Dumnezeu"

De ce fac indienii nunți mari și spectaculoase. Explicația din spatele opulenței afișate: "Te naști din nou. Invitatul este Dumnezeu"

De ce fac indienii nunți mari și spectaculoase. Explicația din spatele opulenței afișate: "Te naști din nou. Invitatul este Dumnezeu"

Fiul celui mai bogat om din Asia, Anant Ambani, urmează să se căsătorească cu logodnica sa în acest weekend, iar evenimentele fastuoase de dinaintea și din timpul nunții au fascinat lumea.

Gallery

​Ceremonia de nuntă va avea loc între 12 și 14 iulie în Mumbai, la reședința părinților lui Anant, Antilia, un edificiu de 27 de etaje, și la Jio World Convention Centre, deținut de familia Ambani. Resortul poate găzdui peste 16.000 de persoane.
Mukesh Ambani este președintele miliardar al conglomeratului indian Reliance Industries, iar fiul său cel mic, Anant Ambani, se căsătorește cu Radhika Merchant, fiica lui Viren Merchant, proprietarul Encore Healthcare.

Nunta celor doi a atras atenția întregii lumi cu cheltuielile lor extravagante pentru festivitățile dinaintea nunții. Printre acestea se numără un eveniment de trei zile organizat în Jamnagar, orașul natal al soților Ambani, în statul Gujarat din vestul Indiei, în luna martie, la care au participat 1.200 de invitați. Printre aceștia s-au numărat Mark Zuckerberg de la Meta și vedete de la Bollywood precum Shah Rukh Khan.

2000 de feluri de mâncare

Potrivit BBC, invitații au avut parte de 2.000 de feluri de mâncare, de o prestație a cântăreței Rihanna și de o vizită la sanctuarul de animale al familiei.

După aceea, cuplul s-a îmbarcat într-o croazieră de lux cu invitații lor prin Marea Mediterană și a organizat recent o altă petrecere premergătoare nunții în Mumbai, la care a participat cântărețul Justin Bieber.

Cine este Mukesh Ambani

Mukesh Ambani are o avere de 120 de miliarde de dolari și se estimează că a cheltuit milioane pe nuntă. Familia miliardară a scos în evidență strălucirea și farmecul nunților indiene pe scena mondială și a stârnit curiozitatea oamenilor cu privire la motivul pentru care nunțile sunt o afacere atât de importantă în cultura indiană.

"Moștenirea și cultura indiană se bazează pe valorile familiei și pe reunirea tuturor", a declarat pentru CNBC Make It Priya Suglani, fondatoarea companiei londoneze de evenimente și planificare a nunților Pristine Events.

"Este o cultură foarte orientată spre familie, care include pe toată lumea, și de aceea [nunțile] sunt cu adevărat destul de mari."

În plus, nunțile par să fie cu adevărat spectaculoase, deoarece indienii tind să aibă familii mari, diverse evenimente religioase și culturale, precum și ținute și bijuterii colorate, potrivit lui Karishma Manwani, un organizator de nunți de lux pentru nunțile indiene cu sediul la Londra.

"Combinația acestor lucruri face ca aceste nunți să arate atât de pline de farmec... ai putea avea o cameră goală și să lași toți invitații să intre, iar acolo va fi atât de multă culoare. Toată lumea va intra cu saris-urile lor, strălucirea și sclipiciul, bijuteriile care vor anima spațiul", a declarat Manwani într-un interviu acordat CNBC Make It.

"Chiar și cea mai mică nuntă va arăta foarte glamorous și foarte colorată", a adăugat ea.
Manwani planifică nunți pentru o clientelă înstărită care, de obicei, cheltuiește între 200.000 de lire sterline (258.000 de dolari) și peste 1 milion de lire sterline, în timp ce Suglani a declarat că clienții ei cheltuiesc între 40.000 și 130.000 de lire sterline.

Manwani și Suglani au explicat cultura și tradiția care stau la baza marilor nunți indiene.

"Este începutul noii vieți"

În cultura indiană, nunțile și înmormântările sunt două dintre cele mai mari evenimente la care nimeni nu va refuza vreodată să participe, potrivit lui Manwani.

"Este începutul noii vieți a cuplului", a explicat Manwani.

"Mai ales din punctul de vedere al miresei. În cultura hindusă, se spune că ai două vieți. Una când te naști, și ai două familii cu cea în care te naști, și apoi cea în care te căsătorești, iar în ziua nunții, te naști din nou. Aceasta este o viață complet nouă. Părinții tăi te dăruiesc. Este modul lor de a-și arăta dragostea".

Manwani a explicat că părinții economisesc pentru nunta copiilor lor timp de mulți ani, unii încă de la naștere, și că aceasta este singura ocazie la care se risipesc.

"Indienii, în general, nu se risipesc în viața de zi cu zi", a spus ea. "Sunt oameni foarte simpli. Au o vacanță o dată pe an, dar, de cele mai multe ori, se întorc la casele lor de familie."

"Nunta este singurul moment, în special nunta fiicei și nunta fiului, în care pot mulțumi oamenilor sau își pot arăta statutul."

"Invitatul este Dumnezeu"

În India, există o zicală care spune că "oaspetele este Dumnezeu" și este un cod de conduită în societatea hindusă, a remarcat Manwani.

"Cuplurile și părinții indieni tratează fiecare oaspete ca și cum ar fi un zeu", a spus ea. "Singura solicitare pe care o primesc de la clienții mei este "invitații mei vin tocmai până aici. Vreau ca ei să se simtă cât mai bine. Vreau să aibă grijă de ei. Nu vreau să se gândească la nimic'".

Acest lucru înseamnă să ofere o varietate de mâncăruri care să satisfacă toate cerințele oaspeților, indiferent dacă sunt vegetarieni sau vegani; să aibă coșuri de bun venit în camerele de hotel și alte facilități precum ace de siguranță, sari sau servicii de coafură și machiaj.

Accentul uriaș pus pe ospitalitate își are rădăcinile și în faptul că indienii construiesc comunități oriunde merg, mai ales dacă locuiesc în străinătate.

"Ei construiesc această comunitate în jurul lor, vecinii, vecinii de magazin, oamenii care lucrează în magazinele tale.

Dacă aveți un garaj, oamenii care lucrează acolo, îi tratează ca pe o familie", a spus ea.

"Nunta este singurul moment din viața ta în care ai da înapoi tuturor pentru că ai fost invitat la atât de multe nunți, ai fost invitat la casele atâtor oameni, ai fost îngrijit."

Simbol al statutului

Potrivit lui Suglani, în cultura indiană există un sentiment de mândrie care vine odată cu găzduirea unei nunți. Deși acest lucru nu se aplică tuturor indienilor, unele familii doresc să arate ce au pus împreună și succesul familiei.

"Există cu siguranță unele familii care organizează aceste evenimente mari pentru a-și arăta statutul, bogăția și locul", a spus Suglani.

"Acest lucru se întâmplă mai ales dacă este prima nuntă din familie sau primul nepot, oamenii vor să facă totul pentru că este un moment special, important."

Manwani a adăugat că, în general, indienii nu se dau în spectacol pentru alte evenimente din viață, cum ar fi petrecerile aniversare sau aniversările, astfel încât nunțile sunt singurul moment în care se pot da mari.

"Este un simbol al statutului", a spus Manwani. "Este un mod de a arăta statutul. Este pentru a arăta că asta suntem, asta este familia noastră, asta este ceea ce facem."

Sursa foto: Getty

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni