• PRO TV
  • Prima reacție a lui Donald Trump după ce s-a încercat asasinarea lui: "Am simțit glonțul". Video cu momentul în care politicianul a fost împușcat

Prima reacție a lui Donald Trump după ce s-a încercat asasinarea lui: "Am simțit glonțul". Video cu momentul în care politicianul a fost împușcat

Prima reacție a lui Donald Trump după ce s-a încercat asasinarea lui: "Am simțit glonțul". Video cu momentul în care politicianul a fost împușcat

Donald Trump a fost implicat într-un incident grav în timpul unui miting electoral din Pennsylvania. FBI a confirmat că acesta a fost ținta unei tentative de asasinat.

​Momentul în care Donald Trump a fost împușcat

Fostul președinte își începuse discursul când s-au auzit focuri de armă. Un bărbat aflat pe o clădire la aproximativ 100 de metri distanță a deschis focul asupra lui Trump, folosind o pușcă de mare putere.

Din fericire, glonțul l-a lovit doar la ureche, astfel că viața sa nu este în pericol. Cu toate acestea, un spectator a fost ucis, iar alți doi au fost grav răniți.

Atacatorul, un bărbat de 20 de ani din Pennsylvania, a fost împușcat mortal de forțele de ordine.
Incidentul a stârnit reacții internaționale, iar gestul bărbatului a fost condamnat dur. FBI a catalogat evenimentul drept o tentativă de asasinat.

Care este starea lui Donald Trump. Prima reacție a politicianului

Starea lui Donald Trump este una stabilă, iar viața politicianului nu a fost pusă în pericol. El a avut și o primă reacție după ce a fost victima unui asasinat.

"Vreau să mulțumesc Secret Service și tuturor forțelor de ordine pentru reacția lor rapidă la atacul armat care au avut loc în Butler, Pennsylvania. Cel mai important, vreau să transmit condoleanțele mele familiei persoanei de la miting care a fost ucisă, precum și familiei unei alte persoane care a fost grav rănită. Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în țara noastră. Nu se știe deocamdată nimic despre atacator, care acum este mort.

Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte. Am știut imediat că ceva nu este în regulă, pentru că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul străpungând pielea. A fost o sângerare abundentă, așa că mi-am dat seama atunci ce s-a întâmplat. Dumnezeu să binecuvânteze America”, a mai scris Donald Trump în postare pe rețeaua Truth Social.

În timpul incidentului, Trump a fost evacuat rapid, prezentând o rană vizibilă la urechea dreaptă. În ciuda haosului, forțele de securitate au reușit să controleze situația. Secret Service, agenția responsabilă de protecția președinților și foștilor președinți, a anunțat că în afară de atacator, un spectator a fost ucis și alți doi au fost răniți grav.

Cine este atacatorul

Identitatea atacatorului a fost confirmată ulterior ca fiind Thomas Matthew Crooks, conform informațiilor furnizate de FBI și transmise de CNN. Crooks, aflat pe acoperișul unei clădiri, a deschis focul asupra mulțimii înainte de a fi împușcat mortal de agenții Secret Service. Într-o înregistrare video publicată pe platforma X, Crooks a declarat că îi urăște pe Trump și pe republicani, motivând astfel acțiunile sale violente.

Sursa foto: Getty 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni