• PRO TV
  • În România urmează cel mai lung val de căldură din istorie! Meteorologii avertizează că până în 12 august vom resimți temperaturi de peste 45 de grade

În România urmează cel mai lung val de căldură din istorie! Meteorologii avertizează că până în 12 august vom resimți temperaturi de peste 45 de grade

În România urmează cel mai lung val de căldură din istorie! Meteorologii avertizează că până în 12 august vom resimți temperaturi de peste 45 de grade

Țara noastră înregistrează un val de căldură unic în statisticile ANM. Valul de căldură prin care trece România zilele acestea reprezintă un record în ceea ce privește durata.

Mare parte din țară va fi sub avertizare cod roșu de caniculă. Iar meteorologii se așteaptă ca acesta să fie prelungit și ca în multe localități să fie depășite recordurile de până acum.

Sâmbătă şi duminică, pentru cea mai mare parte a ţării a fost emisă avertizare cod roşu, fiind anunţate temperaturi de 42 de grade. Weekendul acesta valul de căldură va fi intens şi disconfortul termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

„Este o situaţie fără precedent, niciodată nu am avut un cod roşu la nivelul ariei de extindere, aşa cum este acum, cum arată harta pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Luni, marţi şi miercuri, din nou atenţie, pentru că, cu siguranţă, vom prelungi acest cod”, a declarat directorul executiv al ANM, Elena Mateescu.

Vremea în intervalul 15 iulie – 12 august 2024

Administraţia Națională de Meteorologie a emis vineri prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 iulie – 12 august 2024.Potrivit specialiștilor, urmează cel mai lung val de căldură din istorie, în care vom resimţi temperaturi de peste 45 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe patru săptămâni

Săptămâna 15 – 27 iulie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 22 – 29 iulie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în sudul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 29 iulie – 5 august 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, dar local cu o ușoară tendință spre deficit.

Săptămâna 5 – 12 august 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Foto Imago

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni