• PRO TV
  • SummerChoir, Ateneul Român, 20 iulie - concert caritabil de muzică corală organizat în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

SummerChoir, Ateneul Român, 20 iulie - concert caritabil de muzică corală organizat în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

SummerChoir, Ateneul Român, 20 iulie - concert caritabil de muzică corală organizat în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub bagheta dirijorului Christian Ciucă, în cadrul concertului caritabil de muzică corală SummerChoir, organizat în beneficiul Crucii Roșii Române.

Gallery

Toate veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate pentru a susține cauza copiilor care au pornit în viață cu șansa a doua și se regăsesc în centrele E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române din Babadag, Botoșani, Craiova, Alexandria și Lupeni. Biletele sunt puse în vânzare pe iabilet.ro.

Soliști:

Liliana Faraon, soprană

Emanuela Sălăjan, alto

Nicolae Simonov, tenor

Andrei Cocîrlea, bariton

Steffen Schlandt, orgă

Dirijor:

Christian Ciucă

Programul muzical al concertului este dedicat bicentenarului nașterii lui Anton Bruckner și centenarului morții lui Gabriel Fauré și include lucrările:

Anton Bruckner - Psalmul 146 & Virga Jesse

Gabriel Fauré - Requiem & Tantum Ergo

Despre Centrele de zi E.G.A.L.

În 2015, Crucea Roșie Română a pus bazele a cinci centre de zi – numite centre E.G.A.L. – în unele dintre cele mai sărace zone din țară: Babadag, Botoșani, Craiova, Alexandria și Lupeni. Centrul E.G.A.L. înseamnă Educație, Generozitate, Abilități și Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală. Centrele de zi E.G.A.L. create de Crucea Roșie Română încearcă să le arate acestor copii nevoiași adevărata normalitate. În fiecare centru, 50 de beneficiari – copii, tineri și părinții acestora – sunt incluși zilnic într-un program integrat de dezvoltare, desfășurat cu sprijinul voluntarilor. Detalii aici - https://crucearosie.ro/centrele-e-g-a-l/

Vezi mai jos povestea copiilor din centrele E.G.A.L.

Despre SummerChoir

Stagiu coral internațional, fondat de dirijorul Christian Ciucă și organistul Bisericii Negre din Brașov, Steffen Schlandt. În cadrul acestui eveniment de excepție, participanții, proveniți din România și din întreaga Europă, au avut ocazia să se perfecționeze sub îndrumarea a trei muzicieni de excepție și de renume internațional: Christian Ciucă, Liliana Faraon și Steffen Schlandt.

Christian Ciucă

Este dirijorul fondator al Ansamblului Instrumental de Paris, orchestră cu formație variabilă, cu care a realizat turnee în Statele Unite, Canada, Italia, Elveția, Spania, Germania, Belgia și Maroc. În 2017 a fost aclamat la București, la Festivalul Enescu, iar doi ani mai târziu a fost ales să deschidă stagiunea Franța- România, la Paris, în fruntea orchestrei sale și a corului național Madrigal, în prezența Președintelui României. Din 2002, este director artistic al „Sing&Fit” (Stagii, Concerte, Masterclass) în Alpe d'Huez, Veneția, Essaouira, Praga, Roma și fondatorul Stagiului coral internațional SummerChoir.

Liliana Faraon

Născută la Iași, a urmat studii de canto în Franța și a obținut Medalia de Aur la CNR din Lyon și Premiul I în unanimitate la ciclul superior, la Conservatorul Național de Toulouse. A fost selectată la Concursul Opéralia „Placido Domingo” din Puerto Rico și a câștigat concursuri internaționale de canto, la Toulouse și Marsilia. Laureată la șase concursuri internaționale, este în prezent artistă la Opera Națională din Paris.

Steffen Schlandt

Din 2004 este dirijorul corului ”Bach” și organist titular la Biserica Neagră, din Brașov. A concertat în numeroase țări, precum Germania, Franța, Elveția, Suedia, Italia, Croația, Ungaria, Israel, Portugalia, Spania și bineînțeles, România. Este coordonatorul festivalelor Musica Barcensis și Musica Coronensis.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni