• PRO TV
  • Motivul pentru care George Clooney îi cere președintelui american să se retragă din cursa prezidențială: „Este devastator să o spun, dar Joe Biden…”

Motivul pentru care George Clooney îi cere președintelui american să se retragă din cursa prezidențială: „Este devastator să o spun, dar Joe Biden…”

Motivul pentru care George Clooney îi cere președintelui american să se retragă din cursa prezidențială: „Este devastator să o spun, dar Joe Biden…”

Joe Biden a scăzut dramatic în sondaje și începe să-și piardă din susținători după prestația slabă din cadrul dezbaterii cu Donald Trump, principalul său contracandidat în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă.

Deși până mai ieri susținător devotat, George Clooney a scris un articol în New York Times în care i-a cerut actualului președinte să se retragă din cursa prezidențială. Starul de la Hollywood a explicat și motivul pentru care consideră că acesta nu ar trebuie să mai candideze, iar Partidul Democrat ar trebui să-i găsească urgent un înlocuitor.

„Îl iubesc pe Joe Biden. Ca senator. Ca vicepreședinte și ca președinte. Îl consider un prieten și cred în el. Cred în caracterul său. Cred în morala lui. În ultimii patru ani, a câștigat multe dintre bătăliile cu care s-a confruntat. Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului. Niciunul dintre noi nu poate. Este devastator să o spun, dar Joe Biden cu care am fost acum trei săptămâni la strângerea de fonduri nu era Joe Biden din 2010. Nu era nici măcar Joe Biden din 2020. A fost același om pe care l-am văzut cu toții la dezbatere”, a scris George Clooney în editorialul său, potrivit Economic Times.

Evenimentul de strângere de fonduri, co-organizat de Clooney în Los Angeles și la care au mai participat Julia Roberts și Barbra Streisand, a adus un record de aproximativ 30 de milioane de dolari pentru campania lui Biden, într-o singură seară, scrie BBC.

„Era obosit? Da. Era răcit? Poate că da. Dar liderii partidului nostru trebuie să înceteze să ne mai spună că 51 de milioane de oameni nu au văzut ceea ce tocmai am văzut. Suntem cu toții atât de îngroziți de perspectiva unui al doilea mandat Trump încât am ales să ignorăm orice semn de avertizare. Interviul cu George Stephanopoulos nu a făcut decât să întărească ceea ce am văzut cu o săptămână înainte. Este corect să subliniem aceste lucruri? Trebuie să fie. Este vorba despre vârstă. Nimic mai mult. Nu vom câștiga în noiembrie cu acest președinte. Pe lângă asta, nu vom câștiga Camera Reprezentanților și vom pierde Senatul. Aceasta nu este doar opinia mea; aceasta este opinia fiecărui senator, membru al Congresului și guvernator cu care am vorbit în particular. Putem să ne ascundem capul în nisip şi să ne rugăm pentru un miracol în noiembrie sau putem spune adevărul”, a adăugat actorul de la Hollywood.

Acesta a conchis spunânc că „Joe Biden este un erou; el a salvat democraţia în 2020. Avem nevoie de el să o facă din nou în 2024”.

Preşedintele Biden în vârstă de 81 de ani a declarat în repetate rânduri că el va fi candidatul democrat şi crede că îl poate învinge pe Trump.

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni