• PRO TV
  • Ursul care a ucis-o pe Diana Maria pe traseul Jepii Mici NU era turbat: „Nu s-a confirmat prezența rabiei”

Ursul care a ucis-o pe Diana Maria pe traseul Jepii Mici NU era turbat: „Nu s-a confirmat prezența rabiei”

Ursul care a ucis-o pe Diana Maria pe traseul Jepii Mici NU era turbat: „Nu s-a confirmat prezența rabiei”

ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) a dezvăluit rezultatele analizelor în cazul ursului care a ucis-o pe Diana Maria pe traseul Jepii Mici din Valea Prahovei.

Gallery

​Apar noi informații în cazul tragediei de pe traseul Jepii Mici din Valea Prahovei, acolo unde o copilă de doar 19 ani și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de un urs. Tânăra se afla în drumeție alături de iubitul ei, care a privit disperat scenele macabre, fără a avea capacitatea să intervină pentru a-i salva viața partenerei sale de viață.

Acum, la mai bine de 24 de ore de la tragedie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a publicat rezultatele analizelor. Potrivit acestora, se pare că ursul NU era turbat în momentul în care a sărit să o atace pe tânăra de 19 ani:

„Vorbim despre un exemplar cu vârste cuprinse între patru și cinci ani, care a ajuns la laboratorul DSVSA Prahova. S-au constatat că nu există leziuni. Femela nu era gestantă, nu era în lactație, iar la examenul anatomopatologic și virusologic nu s-a confirmat prezența rabiei”, a spus Alexandra Bociu, președinte ANSVSA, potrivit EuroNews.

Potrivit președintelui ANSVSA, urșii care sunt contaminați cu rabie sunt mai agresivi decât cei sănătoși. 

„(Un urs cu rabie n.r.) este foarte agitat, are un comportament total diferit față de situațiile normale. Este foarte agresiv. Și poate ataca atât animalele, cât și oamenii (...). Mai departe, înțeleg că în continuare există o anchetă în derulare și vom sta la dispoziție cu toate elementele necesare. Cu siguranță se vor impune niște măsuri, cu siguranță vă vom ține la curent cu toate măsurile întreprinse de către instituția noastră (...). Politicile vor fi înaintate de către Ministerul Mediului”, a adăugat președintele ANSVSA.

Foto: Știrile PRO TV, Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni