• PRO TV
  • De ce ursul a atacat-o doar pe Diana Maria, pe traseul Jepii Mici din Valea Prahovei. Motivul pentru care iubitul ei a scăpat cu viață: „A simțit ceva”

De ce ursul a atacat-o doar pe Diana Maria, pe traseul Jepii Mici din Valea Prahovei. Motivul pentru care iubitul ei a scăpat cu viață: „A simțit ceva”

De ce ursul a atacat-o doar pe Diana Maria, pe traseul Jepii Mici din Valea Prahovei. Motivul pentru care iubitul ei a scăpat cu viață: „A simțit ceva”

Salvamontiștii care au ajuns de urgență pe traseul Jepii Mici, după ce au primit mai multe apeluri din partea victimelor, explică motivul pentru care ursul a fost atât de violent cu Diana Maria!

Gallery

​Diana Maria este tânăra în vârstă de 19 ani care a fost omorâtă de un urs, în timp ce mergea pe traseul Jepii Mici din Valea Prahovei. Copila se afla alături de iubitul ei și se îndreptau spre cascada Spumoasa atunci când ursul le-a ieșit în cale. În acel moment, animalul s-a apropiat amenințător de tânăra care nu a avut nicio putere să se opună fiarei. 

În doar câteva secunde, Diana Maria a fost atacată de animal, iar mai apoi aruncată de acesta într-o prăpastie, de la 120 de metri înălțime. Toată scena s-a desfășurat sub privirile îngrozite ale iubitului său, care a sunat de urgență la 112. Salvamontiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, acolo unde au descoperit o scenă absolut macabră: ursul mânca din cadavrul fetei în vârstă de 19 ani.

​Salvamontiștii ajunși la fața locului au vorbit public despre incidentul teribil desfășurat în Munții Bucegi și au punctat faptul că este „cel mai crud caz” din ultimii ani. Mai mult decât atât, specialistul Sabin Cornoiu a explicat, pentru Gândul, de ce ursul a atacat-o doar pe fată, iar băiatul a ieșit fără nicio zgârietură din toată scena desprinsă parcă din filmele de groază:

„A fost o chestie de câteva secunde. Nu pot spune de ce ursul a atacat-o pe fată, dar există niște vorbe din popor că, dintr-un grup, un câine îl va mușca pe cel pe care îl simte că îi este frică, este veriga slabă. Poate și ursul a simțit ceva, nu putem ști cum a ales fata. În momentul atacului, băiatul și fata erau la o distanță de câțiva metri unul de celălalt, nu erau împreună, a spus el pentru sursa menționată anterior.

​De ce atacul ursului de la Jepii Mici a fost atât de violent. Care ar fi explicația

Tragedia de la Jepii Mici a șocat pe toată lumea. Inclusiv salvamontiștii au declarat că nu au mai întâlnit de mult un atac atât de violent al unui urs. Specialiștii spun că urșii atacă în general dacă se simt amenințați.

"În general, urșii atacă atunci când se simt amenințați și de multe ori atacă fără să finalizeze atacul. De fapt, cele mai multe atacuri sunt cele așa-zise atacuri false, când nu se finalizează atacul. Problema o face ca locul atacului să fie un loc în care să nu ai niciun potențial de a evita atacul, nu ai unde să te ascunzi, nu ai unde să fugi.

Dacă ursul pornește către tine dintr-o poziție dominantă, atunci vine spre tine, nu ai unde să te ascunzi. Pe Jepii Mici, daca s-a întâmplat în zona unde urcarea e aproape verticală, efectiv nu ai unde să te ferești!", a declarat pentru sursa citată, Ioan Mihai Pop, specialist în urși.

De asemenea, specialiștii exclud varianta ca ursul să fi devenit mai agresiv din cauza caniculei.

"Nu cred că un animal sălbatic devine agresiv din cauza caniculei. În timpul zilei se adăpostesc și, totuși, în zona montană, în pădure nu e atât de cald."

Foto: Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni