• PRO TV
  • Scena șocantă găsită de salvamontiștii care au recuperat trupul tinerei ucise de urs! Cum arăta corpul neînsuflețit al Dianei Maria: „Consuma din trupul acesteia...”

Scena șocantă găsită de salvamontiștii care au recuperat trupul tinerei ucise de urs! Cum arăta corpul neînsuflețit al Dianei Maria: „Consuma din trupul acesteia...”

Scena șocantă găsită de salvamontiștii care au recuperat trupul tinerei ucise de urs! Cum arăta corpul neînsuflețit al Dianei Maria: „Consuma din trupul acesteia...”

Salvamontiștii au avut parte de un șoc atunci când au descoperit trupul neînsuflețit al Dianei Maria, tânăra care a fost ucisă de urs pe traseul Jepii Mici din Valea Prahovei. Scena înfiorătoare a fost descrisă cu lux de amănunte chiar de unul dintre salvatorii ajunși la fața locului.

Gallery

​O tragedie fără margini a avut loc pe traseul Jepii Mici, Valea Prahovei, acolo unde Diana Maria, o tânără în vârstă de doar 19 ani, a fost omorâtă de un urs. Copila se afla împreună cu iubitul ei în momentul în care animalul le-a apărut în cale și se îndreptau spre cascada Spumoasa atunci când s-a întâmplat tragedia.

În momentul în care cei doi au observat apariția ursului, au sunat la 112 pentru a semnala că sunt în pericol. Deși au primit toate instrucțiunile necesare cu acțiunile care trebuie făcute atunci când te întâlnești cu un urs, animalul a continuat să se apropie înfricoșător spre ei. Într-o clipă, Diana Maria a fost atacată, iar mai apoi trasă de animal într-o râpă, de la aproximativ 120 de metri înălțime. 

​Salvamontiștii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o salva pe Diana Maria, ba chiar acțiunea de a recupera trupul neînsuflețit al acesteia a fost una extrem de complicată, deoarece ursul începuse deja să îi mănânce corpul. Pentru a putea fi scoasă din colții fiarei, ursul a fost împușcat.

„Am găsit o persoană de sex feminin decedată, cu un urs lângă ea, care consuma din trupul acesteia. Pe corp erau urme de gheare și de colți. Băiatul era într-o stare avansată de șoc, destul de greu scoteai ceva informații de la el, dar ne-a arătat unde a fost trasă fata și pe unde a căzut, a spus Sergiu Frusinoiu, unul dintre salvamontiștii care au participat la această operațiune, pentru Gândul.

Trupul neînsuflețit al tinerei prezenta atât răni pe picioare, pe care ursul i le-a sfârtecat cu colții, chiar sub ochii salvamontiștilor, dar și la cap, cel mai probabil produse în urma căderii în prăpastie.

”Eu mizez pe inteligența animalului și cred că a aruncat-o în prăpastie intenționat, ca să o omoare, se întâmplă destul de des în regnul animal”, a completat Sergiu Frusinoiu.

„Este cel mai crud caz de până acum”

Salvamontistul a mai explicat pentru sursa citată că traseul Jepii Mici este adesea circulat de turiști și că nu au mai existat astfel de situații de foarte mult timp. 

„Este un traseu foarte circulat de turiști, se merge pe el de peste o sută de ani. Ideea este că urșii din zonă s-au învățat cu turiștii și probabil și de aici comportamentul lor s-a dezvoltat, au prins curaj, și-au dat seama că oamenii nu sunt un pericol și pot fi o pradă, pot să îi atace.

Este cel mai crud caz de până acum. Sunt statistici cu sute de atacuri în ultimii ani și cu decese, dar acei oameni au intrat în luptă directă cu urșii, de exemplu, au fost ciobani care și-au apărat stâna. S-a schimbat ceva în comportamentul animalelor, o astfel de situație poate să apară oricând, oriunde”, a mai adăugat el pentru sursa citată.

Foto: Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni