• PRO TV
  • Reacția lui Klaus Iohannis în cazul tinerei ucise de urs: "M-a șocat. Sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munții Bucegi"

Reacția lui Klaus Iohannis în cazul tinerei ucise de urs: "M-a șocat. Sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munții Bucegi"

Reacția lui Klaus Iohannis în cazul tinerei ucise de urs: "M-a șocat. Sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munții Bucegi"

Tragedia din Munții Bucegi. Presedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri, de la Washington, tragedia tinerei ucise de un urs, în timpul unei drumeții pe munte, susținând că România are prea mulți urși si ar trebui luate măsuri legislative de urgență.

Reamintim că pe 9 iulie, o tânără de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs pe un traseu montan din apropierea stațiunii Bușteni, județul Prahova. Incidentul s-a petrecut pe poteca Jepii Mici din Masivul Bucegi. Tânăra era însoțită de prietenul ei, care a alertat autoritățile. Ursul a atacat-o pe potecă și a tras-o într-o prăpastie.

Șeful statului spune că și el a fost pe un traseu în Bucegi cu câteva zile înainte și a fost foarte aproape de locul tragediei.

„Cred că s-a ajuns prea departe, sunt foarte îngrijorat şi m-a şocat evenimentul. M-a şocat, sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munţii Bucegi, şi după puţin timp, să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire. Îmi pare foarte rău pentru persoana care a fost o victimă, pentru familia ei. Dar îmi pare foarte rău pentru România, fiindcă avem resurse naturale incredibile şi nu prea ştim să ne gestionăm cum trebuie”, a declarat Klaus Iohannis.

Cazul tinerei ucise de urs la Bușteni readuce în atenția publică problema suprapopulației de urși. Preşedintele a subliniat că ”problema cu urşii nu este deloc nouă, şi clasa politică a reacţionat de fiecare dată, la aceste incidente nefericite, doar punctual”.

”Este mare emoţie, se convoacă o şedinţă de Guvern, se discută în Parlament, după care trecem mai departe. Dacă vrem în continuare să avem un turism sănăto şî în România, trebuie să înţelegem că nu putem să lăsăm amenii să fie omorâţi de animale, cum nu cred că animalele trebuie omorâte doar pentru distracţie. Dar calea de mijloc trebuie găsită iar eu sper că de data aceasta ca cei responsabili să găsească o soluţie reală.

Nu sunt nici vânător nici specialist în materie, dar avem destui şi este cazul să vină cu o soluţie legislativă care respectă toate normele europene, care respectă şi viaţa oamenilor. Nu putem să protejăm animalele în detrimentul oamenilor”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni