• PRO TV
  • Povestea din spatele fotografiilor virale cu Leo Messi și Lamine Yamal, puștiul care a scris istorie la EURO 2024 și a dus Spania în finală

Povestea din spatele fotografiilor virale cu Leo Messi și Lamine Yamal, puștiul care a scris istorie la EURO 2024 și a dus Spania în finală

Povestea din spatele fotografiilor virale cu Leo Messi și Lamine Yamal, puștiul care a scris istorie la EURO 2024 și a dus Spania în finală

La nici 17 ani, Lamine Yamal a devenit erou național în Spania și a intrat în istoria fotbalului european! Puștiul minune a marcat golul egalizator în semifinala Spania – Franța, devenind astfel cel mai tânăr debutant și marcator la un campionat european. Yamal și autogolul lui Jules Kounde au dus naționala iberică în finala EURO 2024, care va avea loc duminică, 14 iulie. Partida va în direct la PRO TV și pe VOYO.

Gallery

Golul marcat de puștiul Barcelonei a făcut înconjurul lumii și mulți sunt de părere că este cel mai frumos gol de la Euro 2024. Vezi AICI VIDEO cu golul marcat de Yamal

Povestea din spatele fotografiilor virale cu Leo Messi și Lamine Yamal

Mai multe fotografii în care Lionel Messi îl ține în brațe pe bebelușul Lamine Yamal s-au viralizat pe rețelele de socializare. Cel care a scos imaginile din cutia de amintiri este chiar tatăl lui Lamine, care le-a postat pe contul de socializare în urmă cu o săptămână alături de mesajul „Începutul a două legende”.

Dar cum a ajuns bebelușul Lamine Yamal în brațele lui Lionel Messi?

„A fost o fotografie greu de realizat”, a spus fotograful Joan Monfort pentru The Athletic.

În decembrie 2007, Monfort i-a fotografiat pe Lionel Messi, în vârstă de 20 de ani, care își începuse cariera la Barcelona, și pe Lamine Yamal, care avea doar șase luni.

Fotografia a fost publicată într-un calendar caritabil din 2008, organizat de fundația clubului Barcelona și de ziarul catalan Diario Sport, banii strânși mergând către organizații caritabile, inclusiv UNICEF și diferite ONG-uri din Catalonia.

Membrii echipei Barcelona au fost fotografiați alături de copii și sute de familii au colaborat la această inițiativă timp de mai mulți ani. Așa a ajuns micuțul Yamal să fie fotografiat în brațele lui Messi, cel care avea să câștige de opt ori Balonul de Aur.

„Messi este timid și acum; era mult mai timid când era la început. Și s-a trezit acolo cu un bebeluș în brațe. Și cu mama lui. La început nu a existat prea multă interacțiune. A fost dificil pentru toți. Dar încetul cu încetul, lucrurile s-au sudat și într-un final a ieșit o fotografie destul de bună”, a mărturisit fotograful.

„Este ceva incredibil! Pe atunci, nimeni nu-și putea imagina că acest copil va fi cine este acum și nici nu puteai ști că Messi va deveni cine a devenit. Vorbim despre anul 2007. Messi era abia la început la Barca atunci. Destinul joacă un rol important în aceste lucruri”, a mai spus Monfort.

Monfort a adăugat că a încercat întotdeauna să se asigure că fiecare familie primește o copie a fotografiilor pe care le-a făcut pentru a le păstra ca amintire.

„Ei locuiau în Mataro, la 40 km de Barcelona. Nu toată lumea ar face asta, având și un copil mic. A trebuit să facă deplasarea, apoi să aștepte sosirea jucătorului să fie pregătit totul”, a spus Monfort despre părinții lui Yamal.

Șase ani și jumătate mai târziu, Yamal a început să ia trenul în mod regulat de la Mataro, când s-a alăturat academiei La Masia a lui Barca.

Azi, presa străină scrie că are toate șansele să ajungă unul dintre cei mai mari jucători din lume. Spaniolul care va împlini 17 ani peste câteva zile joacă în tricoul Barcelonei și este evaluat la 90 de milioane de euro potrivit transfermarkt.

Spania își află adversara din finală în această seară

Olanda – Anglia, cea de-a doua semifinală a Campionatului European din Germania, se joacă azi, de la ora 22:00, și va fi în direct la PRO TV și VOYO.

Suntem împreună la EURO 2024 pe VOYO cu abonamentul special de 2 luni + o lună cadou. Oferta este valabilă până pe 15 iulie și poate fi accesată AICI.

Fotografii: Getty Images/ Profimedia Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni