• PRO TV
  • Mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia! De ce este acuzată văduva lui Aleksei Navalnîi

Mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia! De ce este acuzată văduva lui Aleksei Navalnîi

Mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia! De ce este acuzată văduva lui Aleksei Navalnîi

Putin o vrea în închisoare pe văduva lui Aleksei Navalnîi!

Rusia a anunţat, marţi, că a fost emis un mandat de arestare pe numele opozantei în exil Iulia Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, decedat în februarie într-o închisoare din Acrtica.

Iulia Navalnaia trăieşte în prezent, în exil, iar dacă ar reveni în Rusia, ea s-ar confrunta cu o arestare sigură. Văduva politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi este acuzată de participare la un grup "extremist".

„Iulia Borisovna (Navalnaia) s-a sustras anchetei preliminare și, prin urmare, a fost pusă pe lista persoanelor căutate”, a anunțat pe Telegram serviciul de presă al tribunalului din Moscova.

Iulia Navalnaia, în vârstă de 47 de ani, a intrat în lumina reflectoarelor după moartea soţului ei într-o colonie penală din Arctica, în februarie, şi a declarat că va continua lupta pentru ceea ce Navalnîi a numit "frumoasa Rusie a viitorului".

"Vladimir Putin este un ucigaş şi un criminal de război"

Într-o postare pe X, Navalnaia le-a spus marţi susţinătorilor să se concentreze nu pe ordinul judecătoresc împotriva ei, ci pe lupta împotriva liderului rus Vladimir Putin.

"Când scrieţi despre asta, vă rog să nu uitaţi să scrieţi principalul lucru: Vladimir Putin este un ucigaş şi un criminal de război. Locul lui este în închisoare, şi nu undeva la Haga, într-o celulă confortabilă cu un televizor, ci în Rusia - în aceeaşi colonie (penală) şi în aceeaşi celulă de 2 pe 3 metri în care l-a ucis pe Aleksei", a precizat ea.

Pe 16 februarie 2024, Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a murit în într-o închisoare din Arctica în circumstanţe neclare. Văduva sa, susţinătorii săi şi liderii străini l-au acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că l-a asasinat pe opozant, care ispăşea în închisoare o lungă pedeapsă pentru „extremism”. Kremlinul respinge aceste acuzaţii.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni