• PRO TV
  • Cât a ajuns să coste un șezlong în Mamaia de la 1 iulie 2024. Prețurile au luat-o razna

Cât a ajuns să coste un șezlong în Mamaia de la 1 iulie 2024. Prețurile au luat-o razna

Cât a ajuns să coste un șezlong în Mamaia de la 1 iulie 2024. Prețurile au luat-o razna

Turiștii care plănuiesc să petreacă vacanța pe litoralul românesc trebuie să se pregătească pentru prețuri mai mari. Tarifele comercianților au crescut de la 1 iulie, iar o zi de plajă poate costa câteva sute de lei pentru diverse activități și servicii.

Cei care vor să petreacă câteva zile pe litoralul românesc vor avea nevoie de un buget considerabil. Prețurile au crescut semnificativ față de anul trecut.

De exemplu, tarifele pentru un șezlong în Mamaia, una dintre cele mai populare stațiuni , au crescut substanțial de la 1 iulie.

Prețuri mai mari pe litoralul românesc

Datele arată că prețurile din stațiunile din nord sunt mai ridicate comparativ cu cele din sud. În Mamaia, tarifele pentru o noapte de cazare încep de la 200 de lei la un hotel de trei stele, dar pot depăși 1.000 de lei, în funcție de condițiile și facilitățile oferite.

Costul unui șezlong în Mamaia

Pentru cei care vor să închirieze un șezlong pe plajă în Mamaia, prețurile încep de la 50 de lei pe zi și pot ajunge până la 100 de lei, în funcție de locație. Un baldachin la malul mării costă între 200 și 250 de lei pe zi. Cei care preferă să economisească pot alege să stea pe cearșafuri în zonele unde acest lucru este permis.

Cât costă mâncarea pe litoral

Prețurile alimentelor au crescut și ele. Un burger cu cartofi prăjiți este în jur de 50 de lei, iar o pizza variază între 40 și 80 de lei. Porumbul fiert de la comercianții ambulanți costă între 15 și 20 de lei, iar o bere la terase ajunge la același preț.

O plimbare de opt minute pe o saltea plutitoare trasă de skijet costă 60 de lei de persoană, iar o tură cu banana gonflabilă este 40 de lei.

La restaurantele cu autoservire, o ciorbă de burtă este în jur de 26 de lei, la fel ca meniul zilei, care include două feluri de mâncare și o salată. De exemplu, un meniu cu ciorbă de pui cu tăiței, cartofi la cuptor cu doi cârnăciori și salată de castraveți murați costă tot 26 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni