• PRO TV
  • Cine este Keir Starmer, noul prim-ministru al Marii Britanii. Împreună cu soția sa, Victoria, intră în reședința oficială din Londra de pe Downing Street

Cine este Keir Starmer, noul prim-ministru al Marii Britanii. Împreună cu soția sa, Victoria, intră în reședința oficială din Londra de pe Downing Street

Cine este Keir Starmer, noul prim-ministru al Marii Britanii. Împreună cu soția sa, Victoria, intră în reședința oficială din Londra de pe Downing Street

Keir Starmer a fost numit oficial prim-ministru al Marii Britanii, de către regele Charles al III-lea. Partidul Laburist, de centru-stânga, a câștigat o majoritate uriașă în alegerile parlamentare, după 14 ani de guvernare conservatoare.

Cine este Keir Starmer, premierul Marii Britanii

S-a născut pe 2 septembrie 1962 la Londra, într-o familie din clasa muncitoare, tatăl său lucând într-o fabrică, iar mama fiind asistentă medicală. A absolvit dreptul la Universitatea Leeds și s-a specializat în drept civil la Universitatea Oxford.  Între 2008 și 2013 a fost șef al serviciului național de procuratură. În 2015 a fost ales deputat Laburist în circumscripția Holbon și St. Pancras din Londra, ocupând mai multe funcții în cabinet, potrivit rfi.fr/ro. Activitatea juridică a lui Sir Keir a fost răsplătită cu titlul de cavaler în 2014, potrivit bbc.com

Starmer este căsătorit cu Victoria, o avocată, fiica unui evreu religios și a unei mame convertite la iudaism. Cei doi au împreună un fiu de 15 ani și o fiică de 13 ani.Starmer este suporter al echipei de fotbal Arsenal încă din copilărie. 

Promovându-și campania politică, Keir a împărtășit o fotografie de nuntă rară, ca parte a unui montaj video pe Instagram, subtitrat: „Am crescut în clasă muncitoare. Am luptat toată viața. Ca prim-ministru, voi lupta pentru tine”.

View this post on Instagram

A post shared by Keir Starmer (@keirstarmer)

​Pe plan extern, Keir Starmer promite să amelioreze relația cu Uniunea Europeană. El a promis să continue suportul oferit de țara sa Ucrainei, așa cum au făcut-o predecesorii săi, Boris Johnson și Rishi Sunak.

În mediul online au apărut deja primele poze cu premierul Keir Starmer și soția sa Victoria, în timp ce intră la celebra reședință oficială de la numărul 10, pe Downing Street, Londra, care va fi noua lor casă.

„Guvernul meu te va servi. Politica poate fi o forță spre bine. Lucrarea schimbării începe astăzi” a scris el în dreptul unei fotografii de la intrarea în reședința oficială. 

Sursă foto: Getty Images, Facebook 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni