• PRO TV
  • O adolescentă de 14 ani din Oradea, dată dispărută de familie, se afla într-un apartament cu iubitul de 44 de ani. Ce a declarat bărbatul la audieri, după ce a fost arestat

O adolescentă de 14 ani din Oradea, dată dispărută de familie, se afla într-un apartament cu iubitul de 44 de ani. Ce a declarat bărbatul la audieri, după ce a fost arestat

O adolescentă de 14 ani din Oradea, dată dispărută de familie, se afla într-un apartament cu iubitul de 44 de ani. Ce a declarat bărbatul la audieri, după ce a fost arestat

O adolescentă de 14 ani din Oradea, care a plecat de acasă fără să anunțe și a fost ulterior dată dispărută de către familie, a fost găsită într-un apartament alături de un bărbat de 44 de ani. Acesta susține că între ei ar exista o relație de dragoste. Poliția l-a arestat pentru viol.

Gallery

​Adolescenta a fost căutată mai multe zile. Ulterior s-a aflat că ea stat ascunsă o vreme într-un sat din Bihor, după care s-a mutat împreună un bărbat de 44 de ani într-un apartament din Oradea, deținut de rudele acestuia. 

Bărbatul, pe nume Cristian Dănuţ Rus, a fost reţinut miercuri de poliţiştii orădeni, în urma cercetărilor pornite pentru găsirea adolescentei fugite de acasă, scrie ebihoreanul.ro. În timpul audierilor, Rus a recunocut că a întreţinut în mai multe rânduri raporturi sexuale cu adolescenta. El a mai spus că fata nu a fost forțată și că între ei ar exista o relație de dragoste. 

Potrivit legii, „orice act sexual comis de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se va considera viol şi se va pedepsi cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, cu excepţia cazului în care diferenţa de vârstă între făptuitor şi victimă nu depăşeşte cinci ani”.

Rus a fost prezentat în faţa judecătorului cu propunerea de arestare preventivă.

Instanţa a admis propunerea anchetatorilor. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de viol săvârşit asupra minorului, pe o perioadă de 30 de zile", scrie pe portalul instanţei, precizându-se că bărbatul a cerut, prin apărător, „luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu”, solicitare care i-a fost respinsă.

Soluţia pronunţată de Judecătoria Oradea nu este definitivă. Ea a fost contestată, deja, de Rus, iar verdictul final îl va pronunţa Curtea de Apel Oradea, potrivit sursei menționate mai sus. 

Citește și: 

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Shutterstock 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni