• PRO TV
  • Bulgarii, anunț important! Podul Giurgiu-Ruse nu se mai închide. Ce se întâmplă din 9 iulie 2024

Bulgarii, anunț important! Podul Giurgiu-Ruse nu se mai închide. Ce se întâmplă din 9 iulie 2024

Bulgarii, anunț important! Podul Giurgiu-Ruse nu se mai închide. Ce se întâmplă din 9 iulie 2024

Directorul general al Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol a anunțat că circulația pe Podul Giurgiu – Ruse se va închide doar parțial, pe o singură bandă.

Concret, circulația va fi oprită pe câte o bandă de circulație pe partea bulgară, cu temporizare semaforizată la 3 minute, pentru prima fază a înlocuirii asfaltului.

Ulterior, partea bulgară va decide dacă este nevoie ca podul să fie închis total circulației rutiere.„Sperăm să nu ajungem într-o astfel de situație. Lucrarea durează undeva la prima estimare la doi ani de zile”, a spus Cristian Pistol conform economedia.ro.

În timpul reparațiilor la Podul „Prieteniei”, autoritățile române și bulgare au stabilit că nu se va închide și linia de tren peste Dunăre de sub calea rutieră.

De asemenea, Bulgaria este gata să pună în funcţiune linia de feribot dintre Ruse şi Giurgiu, în timp ce României îi mai trebuie timp, relatează presa bulgară, citată de Rador.
Concluzia a fost anunțată după întâlnirea dintre ministrul bulgar al Transporturilor – Gheorghi Gvozdeikov, ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale – Violeta Koritanova, şi ambasadorul României la Sofia – Brânduşa Predescu.

Linia este esențială, în contextul reparațiilor la podul peste Dunăre, ce vor începe în câteva zile, dintre Giurgiu și Ruse.

„Operatorul care va realiza transportul cu feribotul, la fel şi toate instituţiile care au legătură cu acest proiect pe partea bulgară, sunt gata să se apuce de treabă”, a spus ministrul Gheorghi Gvozdeikov, citat de centrul de presă al ministerului pe care-l conduce.

Până în prezent, autorităţile bulgare nu au anunţat cine va fi operatorul liniei de feribot, nici nu a apărut vreo informaţie publică cum că acesta ar fi ales prin licitaţie publică.
”Deși Guvernul României a făcut un pas foarte important privind deschiderea liniei de feribot între Ruse şi Giurgiu, va fi nevoie de o perioadă tehnică pentru demararea procedurii”, a spus ambasadorul României la Sofia, Brânduşa Predescu, potrivit Rador Radio România.

Foto: Shuterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni