• PRO TV
  • Bei destulă apă pe zi? Testul ”degetului” îți dezvăluie în câteva secunde dacă ești sau deshidratat

Bei destulă apă pe zi? Testul ”degetului” îți dezvăluie în câteva secunde dacă ești sau deshidratat

Bei destulă apă pe zi? Testul ”degetului” îți dezvăluie în câteva secunde dacă ești sau deshidratat

Dacă te preocupă faptul că nu bei destulă apă pe zi, mai ales acum, în perioadă caniculară, un test cu degetul îți arată dacă ești sau nu deshidratat.

Ce trebuie să faci? Pur și simplu, să ciupești cu două degete pielea de pe abdomen, de la mână sau de pe piept, chiar deasupra clavicului - pentru câteva secunde - și să o ții ridicată.
După ce îi dai drumul, dar pielea revine imediat la starea inițială, înseamnă că ești hidratat. Dacă pielea rămâne în sus pentru câteva secunde înseamnă că trebuie să bei mai multă apă.
Dr Dana Brems, un medic din Los Angeles, a postat un video pe TikTok în care demonstra cum poți afla dacă e nevoie să-ți mărești porția de apă. Metoda, numită Skin Turgor Test, măsoară elasticitatea pielii.

@footdocdana How’d you do on this test?! ? @Remus Bujor #doctor #doctorreacts #doctorsoftiktok #learnsomethingnew #medical #surgery #medicalvideos #doctors #podiatry #podiatrist #footsurgeon #surgeon #surgeons #nurse #nurses #healthcare #scrublife #medicalhumor #scrubslife #podiatric #medicine #greenscreenvideo #greenscreen ♬ original sound - carleyisconfused


În video-ul ei, care a strâns 4,5 milioane de video-uri, Dr Brems explică: ”Când ești suficient de hidratat, pielea are o elasticitate grozavă și se întoarce imediat la forma inițială după ce o ciupești.
Pe de altă parte, deshidratarea determină scăderea elasticității pielii”.
Dacă bei suficientă apă, pielea își menține procentul de colagen, o proteină care oferă structură și forță pielii, mușchilor și oaselor.
Conform clinicii Mayo, bărbații ar trebui să bea 3,7 litri de apă pe zi, în timp ce femeile - 2,7 litri de apă pe zi.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni