• PRO TV
  • Românii au inițiat o petiție pentru suspendarea arbitrului de la meciul România - Olanda! Unde și cum se poate semna

Românii au inițiat o petiție pentru suspendarea arbitrului de la meciul România - Olanda! Unde și cum se poate semna

Românii au inițiat o petiție pentru suspendarea arbitrului de la meciul România - Olanda! Unde și cum se poate semna

După meciul de marți seară, în care România a pierdut în fața Olandei cu scorul de 0 - 3, mai mulți români s-au arătat dezamăgiți de prestația arbitrului Felix Zwayer (43 de ani), care nu ar fi punctat corect anumite faze ale partidei.

Gallery

Meciul România - Olanda din optimile de finală de la EURO 2024 a ținut milioane de români cu sufletul la gură, atât pe stadionul din Munchen, cât și în fața televizoarelor, pe PRO TV și VOYO. Cu toții am sperat că echipa antrenată de Edi Iordănescu va reuși să învingă olandezii și să meargă în etapa următoare, însă, din păcate, acest lucru nu s-a îndeplinit. Cu toate acestea, românii de pretutindeni nu au fost dezamăgiți de prestația tricolorilor, ci dimpotrivă, s-au bucurat că au reușit să ajungă atât de departe într-un Campionat European.

La scurt timp după ce meciul s-a finalizat, în spațiul public a început o adevărată controversă, cu privire la arbitrul Felix Zwayer (43 de ani).  Acesta a fost pus la zis de suporterii români, dar și de unii jucători, care au semnalat că au existat cel puțin două faze ale meciului care nu au fost punctate corect.

​Prima fază care i-a deranjat pe români a avut loc în prima repriză a meciului, atunci când unul dintre jucătorii României, Vasile Mogoș, a fost lovit violent de Denzel Dumfries și nu a mai putut continua.  Cu toate că a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență și a părăsit terenul în urma loviturii, olandezul din cauza căruia s-a produs incidentul nu a fost sancționat cu cartonaș.

A doua fază care i-a înfuriat pe români a avut loc în minutul 81, la scorul de 1-0, când Valentin Mihăilă a scăpat pe un contraatac periculos, însă a fost oprit, Zwayer văzând un joc periculos al lui Denis Alibec. Acest moment nu i-a enervat doar pe suporteri, ci și pe fotbaliști, care i-au adus mai multe reproșuri arbitrului german

​Românii au inițiat o petiție pentru suspendarea arbitrului de la meciul România - Olanda

După acest meci, unii suporteri s-au arătat atât de afectați de întreaga situație încât au decis să înființeze o petiție prin care să se strângă suficiente semnături pentru ca arbitrul Felix Zwayer să fie suspendat din funcție. 

Petiția poate fi regăsită aici --- PETIȚIE ÎMPOTRIVA LUI FELIX ZWAYER.

Pentru a fi semnată, este nevoie să introduci datele tale și să confirmi că ești de acord cu preluarea acestora. Până în acest moment, s-au strâns 2.412 semnături.

"În calitate de suporter pasionat al fotbalului românesc, am fost martor la nedreptatea gravă din timpul meciului România - Olanda, disputat pe 2 iulie 2024. Echipa noastră a jucat corect, cu energie, însă deciziile arbitrului Felix Zwayer au ridicat semne de întrebare serioase referitoare la integritatea din sport.

Jucătorul nostru, Mogoș, a suferit o accidentare severă după o intervenție necontrolată a unui jucător olandez, iar infracțiunea nu a fost sancționat nici măcar cu cartonaș galben. Momentul acesta care a fost trecut cu vederea ne-a afectat emoțional și a afectat și spiritul jocului. 

Un alt moment în care arbitrul a intervenit pe nedrept a fost cel în care Valentin Mihăilă, unul dintre cei mai promițători atacanți ai noștri, se îndrepta către marcarea unui gol. S-a semnalizat un joc 'periculos', chiar dacă din dinamica fazei s-a observat clar că intervenția a fost una regulamentară.

Un astfel de arbitraj părtinitor compromite spiritul și corectitudinea fotbalului, un sport iubit și respectat în întreaga lume. Echipa noastră, la fel ca oricare altă echipă, merită un arbitraj imparțial și un meci corect în care să se concureze pe baza calităților, nu pe a capriciilor unui arbitru nedrept. Trebuie să reafirăm valorile corectitudinii, integrității și transparenței din fotbal, iar astfel de incidente să nu mai existe.

Această petiție solicită sprijin pentru suspendarea lui Felix Zwayer din funcția de arbitru până când se efectuează o investigație amănunțită asupra acțiunilor sale din timpul acestui meci crucial. Echipa noastră națională și echipele din toată lumea merită  un arbitraj imparțial. Această petiția este o cerere adresată FIFA, UEFA și tuturor organismelor sportive de a analiza cu urgență această problemă", se arată în petiția suporterului român, notează sport.ro.

Foto: Facebook, Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni