• PRO TV
  • Doliu în lumea filmului românesc! Ion Rițiu s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani

Doliu în lumea filmului românesc! Ion Rițiu s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani

Doliu în lumea filmului românesc! Ion Rițiu s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani

Actorul Ion Rițiu, care a interpretat numeroase personaje din filmele regizate de Sergiu Nicolaescu, a murit marți, pe data de 2 iulie, la vârsta de 74 de ani.

Este doliu în lumea filmului românesc! Teatrul Național Târgu Mureș a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că marele actor Ion Rițiu a pierdut lupta cu o boală nemiloasă.

Artistul făcea parte din „generația de aur” și era foarte cunoscut pentru rolurile interpretate în celebrele filme regizate de Sergiu Nicolaescu. În urmă cu doar o săptămână, Ion Rițiu a fost desemnat cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Mureș, în cadrul Zilelor Târgumureșene.

„Ion Riţiu a fost un actor valoros, care a excelat atât pe scenă, cât şi în spatele camerelor de filmat, aducând onoare teatrului mureşean şi, pentru asta, va fi apreciat şi amintit etern. Odihnească-se în pace.

Transmitem condoleanţe familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut şi l-au preţuit pe Ion Riţiu. Informaţii referitoare la slujba de înmormântare vor fi comunicate curând de familia Riţiu”, se arată în postarea Teatrulu Naţional Târgu Mureş.

Foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni