• PRO TV
  • UEFA a desemnat la meciul România - Olanda un arbitru suspendat pentru luare de mită! Cum a defavorizat Generația de suflet în meciul de aseară

UEFA a desemnat la meciul România - Olanda un arbitru suspendat pentru luare de mită! Cum a defavorizat Generația de suflet în meciul de aseară

UEFA a desemnat la meciul România - Olanda un arbitru suspendat pentru luare de mită! Cum a defavorizat Generația de suflet în meciul de aseară

În cursul serii de marți, 2 iulie 2024, România a intrat pe teren împotriva Olandei, în optimile de la EURO 2024. Din păcate, Generația de Suflet nu a reușit să se califice mai departe în competiție și au fost eliminați, cu un scor de 0-3.

Gallery

​Aseară zeci de mii de români au stat cu sufletul la gură în timpul meciului România-Olanda, care a fost difuzat la PRO TV și pe VOYO, de la ora 19:00. O țară întreagă a sperat că Generația de Suflet a fotbalului românesc va reuși să obțină victoria în fața Olandei, însă, din păcate, a fost pierdut meciul cu scorul de 0 - 3. Cu toate acestea, suporterii au fost și sunt în continuare mândri de performanțele jucătorilor antrenați de Edi Iordănescu, care au reușit să ajungă până în optimile de la EURO 2024.

La scurt timp după meci, în spațiul public a apărut o adevărată controversă care îl are ca protagonist pe arbitrul partidei, Felix Zwayer (43 de ani). Se pare că neamțul are un trecut controversat, deoarece a fost suspendat timp de 6 luni în anul 2005, când se afla în al doilea an de carieră, sub acuzația de luare de mită. 

​După meciul de aseară, în care România a jucat împotriva naționalei Olandei, site-ul specializat în arbitraj, archivovar.es, i-a oferit nota 4,0 acestuia. Spaniolii au remarcat că centralul din Germania a fluierat prea ușor anumite faulturi, însă, de departe, în opinia acestora, cea mai mare eroare a lui Zwayer a venit în minutele de final, când Zwayer a oprit un atac promițător al lui Denis Alibec, notează Sport.ro. 

„Felix Zwayer a dezamăgit după o prestație slabă la meciul România – Olanda. Arbitrul german, care a avut mai degrabă un EURO destul de slab, a continuat în aceeași dinamică, deși a arbitrat un meci relativ simplu. A fluierat fault pentru contacte minime și a oprit un atac promițător al României la scorul de 1-0, inventând un joc periculos care nu a existat.

A arătat cartonașe în patru rânduri, dar ar fi putut arăta doar două. Nu a avut succes nici la acest capitol. Pe lângă golul anulat la VAR al olandezilor, meciul s-a desfășurat fără acțiuni care i-ar fi putut complica și mai tare prestația lui Felix Zwayer”, au scris spaniolii.

​Foto: Instagram, Sport.ro, Getty

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni